Data publicării:

Presa internațională susține că s-ar fi declanșat lupte între trupele ruse și mercenarii Wagner

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Potrivit Statului Major ucrainean, un scandal care a izbucnit între soldații armatei ruse și mercenari din grupul Wagner ar fi escaladat într-un schimb de focuri.

O luptă care ar fi izbucnit între soldații armatei ruse și mercenarii Grupului Wagner s-ar fi transformat într-un schimb de focuri în Stanytsia Luhanska din regiunea Luhansk controlată de ruși, a susținut Statul Major ucrainean. Potrivit unui raport ucrainean citat de Sky News, în timpul ciocnirii ar fi rezultat victime de ambele părți.

Afirmația nu a fost verificată independent, mai menționează sursa citată.

”Ei (diferitele forțe ruse) încearcă să-și transfere responsabilitatea pentru propriile lor greșeli de calcul tactice și pierderi unul asupra celuilalt”, se arată în raport.

Anul sângeros al Grupului Wagner în Ucraina: de la echipă războinică, la carne de tun

Grupul Wagner trebuia să fie arma secretă a Rusiei pentru o victorie rapidă și eficientă în Ucraina. Dar în anul de când mercenarii Grupului Wagner au fost trimiși la Kiev pentru a-l urmări pe președintele Ucrainei, ceea ce a fost odată o echipă de elită a crimei a devenit un grup de condamnați în mare parte prost pregătiți și neechipați, care astăzi servesc drept ”carne de tun”, titrează France24.

Armata secretă a lui Putin

Grupul Wagner a fost înființat în 2014 pentru a ajuta Rusia să anexeze Crimeea, dar de atunci s-a extins într-o organizație internațională cu operațiuni în aproximativ 30 de țări.

Până la războiul din Ucraina, grupul a fost învăluit în secret, desfășurând misiuni ascunse pentru statul rus în țări precum Republica Centrafricană, Libia, Mali și Siria, oferind Moscovei o negare plauzibilă și convenabilă în conflictele armate în care nu dorea să fie menționată în mod direct.

Potrivit informațiilor ucrainene, între 2.000 și 3.000 de antreprenori Wagner au intrat în țUcraina în ianuarie 2022 – cu aproximativ două luni înainte ca Rusia să-și lanseze invazia, pe 24 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel