Presa germană, despre cazul Darius Vâlcov: Artă în loc de cârnați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung  dedică în ediția electronică de luni un articol cazului Darius Vâlcov, în care scrie că în România sunt demult apuse vremurile când miniștrii erau impresionați de băutură și cârnați, aceștia preferând în prezent tablourile scumpe.

Materialul este semnat de Karl-Peter Schwarz, ziaristul FAZ care tratează de regulă subiectele din România și care a stârnit numeroase controverse în vara lui 2012 prin materialele despre suspendarea fostului președinte Băsescu.

"Investigatorii autorității anticorupție din România, DNA, au făcut o descoperire incredibilă în weekend", când au percheziționat locuințele ministrului socialist de Finanțe Darius Vâlcov, scrie cotidianul conservator în articolul intitulat "Corupție în România. Artă în loc de cârnați".

Anchetatorii nu au găsit doar valută și lingouri de aur, ci și "o colecție impresionantă de tablouri cu peste o sută de exemplare de proveniență românească și străină, inclusiv un Renoir, Cocteau, Picasso și Warhol".

Jurnalistul FAZ face mai departe o paralelă cu dosarul fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, care a primit băutură și cârnați în schimbul serviciilor sale.

Ziarul german mai notează că premierul Victor Ponta l-a numit pe Vâlcov "cel mai bun ministru din Guvernul meu" după ce acuzațiile la adresa fostului primar au fost făcute publice.

Cozmin Gușă, despre cazul Darius Vâlcov: Am o mare durere personală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel