Presa din Ungaria îl atacă pe Pițurcă: "E paranoic!"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pițurcă
Pițurcă

Presa din Ungaria îl atacă pe selecționerului României Victor Pițurcă, despre care spune că este "paranoic". Maghiarii mai scriu că cei 45.000 de spectatori prezenți la meciul cu Turcia i-au cerut demisia acestuia.

Antrenorul naționalei României s-a declarat surprins de victoria pe care Ungaria a obținut-o, scor 5-1, în fața Estoniei: "Nu e posibil așa ceva!", a declarat selecționerul, în cadrul conferinței de presă de după înfrângerea cu Turcia de pe Arena Națională.

"Mă miră maniera în care Ungaria a câştigat, pe voi nu?", a întrebat selecţionerul jurnaliştii prezenţi la conferinţă, pentru ca apoi să continue: "Nu e posibil aşa ceva! Pierzi cu 0-3, iar apoi câştigi cu 5-1 cu o echipă care în urmă cu ceva zile a remizat cu Olanda. Nu vreau să spun nimic... poate că astea sunt ciudăţeniile fotbalului. Dar în fotbalul actual e greu să învingi şi pe Andorra cu un asemenea scor".

Replica jurnaliștilor maghiari

Presa de la Budapesta i-a răspuns selecționerului României:

"Piţurcă, paranoic", este titlul dat de Parameter, care apoi tratează în câteva fraze declaraţiile date de tehnician: "Un comentariu extrem de surprinzător a făcut selecţionerul României, Victor Piţurcă. După înfrângerea sa în faţa Turciei, scor 2-0, antrenorul şi-a exprimat suspiciunea cu privire la meciul jucat de Ungaria cu Estonia".

Şi ziarul numărul unu din presa sportivă maghiară, Nemzeti Sport, citat de Pro Sport, a notat declaraţia exagerată a selecţionerului. "Piţurcă a lansat o ipoteză ciudată în legătură cu 'puritatea' disputei dintre Ungaria şi Estonia", scrie sursa citată, pentru ca apoi să dezbată atitudinea avută de fani, care l-au contestat pe tehnicianul tricolorilor la final:

"45.000 de spectatori i-au cerut demisia lui Piţurcă, pe care îl consideră principalul vinovat pentru eşecul contra Turciei".

Golaverajul, extrem de important

România luptă cu Ungaria și Turcia pentru clasarea pe locul 2 al grupei, în caz de egalitate golaverajul constituind criteriul de departajare.

Iată clasamentul grupei, cu două meciuri rămase de disputat:

1. Olanda – 22 p 2. Ungaria – 14 p (golaveraj 18-12) 3. Turcia – 13 p (golaveraj 14-7) 4. România – 13 p (golaveraj 13-12) 5. Estonia – 7 p 6. Andorra – 0 p

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel