Presa americană spune că există dovezi de evaziune fiscală pe numele lui Hunter Biden, fiul președintelui SUA
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Hunter Biden ar putea fi acuat de evaziune fiscală, conform unor informații relatate de presa din SUA.

Cotidianul Washington Post a relatat joi că ofiţerii care investighează cazurile care îl privesc pe Hunter Biden, fiul actualului preşedinte american, au strâns dovezi de evaziune fiscală, procurorul urmând acum să decidă dacă îl pune sub acuzare, tranmsite AFP.

Anchete federale au fost deschise în 2018 cu privire la munca, mai ales în străinătate, a fiului cel mic al lui Joe Biden, avocat şi lobbist în vârstă de 52 de ani cu o carieră tumultoasă, aminteşte cotidianul american.

Ofiţerii estimează de luni de zile că au suficiente elemente pentru a-l urmări penal pentru evaziune fiscală, adaugă ziarul, care se bazează pe surse anonime familiarizate cu subiectul. De asemenea, aceştia au stabilit că Hunter Biden a minţit atunci când a cumpărat o armă în 2018, spun sursele.

Fiul președintelui SUA a avut o viață extrem de tumultoasă

Procurorul federal al statului Delaware, bastionul familiei preşedintelui Joe Biden, urmează acum să decidă dacă consideră că aceste elemente sunt suficiente pentru a obţine o condamnare în cadrul unui proces. Acest procuror, David Weiss, a fost numit de fostul preşedinte republican Donald Trump, pentru care Hunter Biden a fost una una ţintele preferate.

Viaţa tumultoasă a fiului lui Joe Biden, care s-a luptat mult timp cu dependenţa de droguri şi alcool, a apărut în mod regulat în presă, acesta fiind adesea considerat un potenţial handicap pentru cariera politică a tatălui său.

Înaintea alegerilor din 2020, Donald Trump şi susţinătorii săi l-au criticat puternic pentru că a acceptat un mandat de administrator în cadrul grupului ucrainean de gaze Burisma în 2014, când Joe Biden era vicepreşedinte şi implicat în dosarul ucrainean. Presiunea exercitată de Donald Trump asupra preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a deschide o anchetă pe acest subiect i-a adus acestuia un prim proces de destituire în 2020.

Intervievat de Washington Post, avocatul lui Hunter Biden a criticat sursele care au comunicat informaţii cotidianului. Încălcarea secretului investigaţiei constituie o infracţiune, a spus avocatul Chris Clark."Procurorii nu trebuie să cântărească doar probele furnizate de ofiţeri, ci şi alţi martori, inclusiv pe cei ai apărării"."Nu ar trebui să fie presaţi sau criticaţi pentru munca lor", a adăugat el, conform Agerpres.

SUA au ucis doi înalți oficiali ai organizației Stat Islamic

Armata americană a condus joi un atac aerian în Siria, care a ucis doi militari de rang înalt ai organizaţiei Stat Islamic (SI), se arată într-un comunicat al Comandamentului SUA pentru Orientul Mijlociu (Centcom), informează vineri AFP.

"Forţele americane au efectuat cu succes un atac în nordul Siriei, ucigându-l atât pe Abu-Hashum al-Umawi... cât şi un alt oficial înalt al SI", a precizatCentcom.

"Acest atac va slăbi capacitatea SI de a destabiliza regiunea şi de a ne ataca forţele şi partenerii", a declarat generalul Michael Kurilla, care conduce Centcom.

Armata americană a dat asigurări că, potrivit informaţiilor pe care le deţine,"niciun civil nu a fost ucis sau rănit în timpul acestei operaţiuni" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel