Presa americană, favorabilă lui Ponta în scandalul plagiatului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta_basescu plagiat
ponta_basescu plagiat

Un articol apărut în publicaţia americană Huffington Post îl apără  pe Victor Ponta în disputa legată de plagiat. Matt Browe, autorul articolului, notează că acest scandal reprezintă doar o luptă în războiul dintre premierul Victor Ponta şi Traian Băsescu. Browe notează "Noua politică din România, ameninţată de trucuri murdare". 

Huffington Post acuză revista Nature că a preluat informaţiile din surse anonime şi a precizat că, în conformitate cu deontologia profesională, nu ar fi trebuit publicat un astfel de material.

"La începutul săptămânii revista Nature a publicat un articol bazat pe un dosar provenit de la o sursă anonimă, susţinând că teza de doctorat a primului-ministru Victor Ponta, cu privire la Curtea Penală Internaţională, reprezintă un plagiat. Este greu de înţeles de ce revista Nature a ales să publice acuzaţiile dintr-o sursă anonimă. Ponta, în mod natural, a negat vehement  acuzaţiile. Acest lucru nu este surprinzător. În 1999, Victor Ponta, era membru al Comisiei, responsabil cu elaborarea normelor şi procedurilor de la Curtea Penală Internaţională. Ponta a juat un rol important în modul în care a fost explicată funcţionarea Curţii Penale în România.

Prim-ministrul a fost puternic susţinut de Academia Română. De asemenea profesorii săi l-au apărat în mod public. Ponta este apărat chiar şi de către Ion Diaconu, de la care se presupune că a plagiat", se arată în articolul din Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel