Data actualizării:
Data publicării:

Prepară un sos parfumat și plin de vitamine: cu el friptura va fi mai savuroasă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Prepară un sos parfumat și plin de vitamine - cu el friptura va fi mai savuroasă. Sursa - pixabay.com
Prepară un sos parfumat și plin de vitamine - cu el friptura va fi mai savuroasă. Sursa - pixabay.com

Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă:  fac zacuscă, dulceață, gemuri,  pun murături. 

Alegeri prezidentiale 2024

Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă

Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.

 

Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

100 grame de ceapă verde,

100 grame usturoi verde,

50 grame mărar,

50 grame pătrunjel,

1 lingură de boia, 

1 lingură de sare,

1 lingură de miere,

1 lingură suc de lămâie,

3 linguri de ulei vegetal.

 

Modul de preparare

 

Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender. 

După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.

Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă

Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.

Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos. Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

 

BONUS: Plăcintă cu mere fără aluat: o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Succesul va fi garantat  

 

Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!

Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor. 

Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă

Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.

 

Să vedem de ce avem nevoie:

1 rulou de foietaj;

2 mere;

zahăr brun după cum este necesar;

gem la alegere;

suc de 1 lămâie;

zahăr pudră.

 

Prepararea 

 

Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.

Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.

 

 

BONUS. Tartă bestială cu trei umpluturi: ai nevoie de patru lipii, nuci, mac și stafide 

 

Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul? 

Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.

 

Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:

lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,

smântână - 20 grame (1 lingură);

brânză 5% grăsime - 600 grame,

ouă - 2 bucăți,

zahăr - 80 grame (4 linguri);

praf de sare,

esență de vanilie 3-5 picături;

stafide - 50 grame;

nuci - 50 grame;

semințe de mac - 50 grame.

 

Rețeta pas cu pas   

 

Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.

Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o  compoziție uniformă.

Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.

Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi 

Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.

Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu  smântână.

Ai nevoie de trei ingrediente și un borcan de sticlă. În cinci minute, vei prepara cea mai bună înghețată de casă

Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel