Prepară cafeaua perfectă acasă: adaugă aceste ingrediente și bucură-te de o bătură aromată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prepară cafeaua perfectă acasă. Sursa - pixabay.com
Prepară cafeaua perfectă acasă. Sursa - pixabay.com
Pentru a prepara o cafea perfectă acasă nu ai nevoie de dispozitive speciale.  

Gustul cafelei este afectat semnificativ de metoda de preparare. Pentru băutura perfectă, trebuie să ții cont de toate nuanțele, în special de măcinarea cafelei sau de tipul aparatului de cafea. De exemplu, cafeaua măcinată trebuie fiartă, în timp ce peste cafeaua instant poți turna direct apă fierbinte.

Cum se prepară corect cafeaua turcească

Cafeaua turcească poate fi preparată atât cu apă rece, cât și cu apă fierbinte. În primul caz, va dura mai mult să se gătească și va avea un gust mai bogat, în al doilea caz, băutura va avea un gust mai blând.

Cafeaua va avea un gust mai moale, dacă vei adăuga o bucată de unt în ibric.

Toți iubitorii de cafea știu că o cafea aromată iubește condimentele, de aceea creează-ți propria aromă și gust. Poți adăuga scorțișoară, ulei de cocos, ghimbir măcinat

Patru utilizări ale uleiului de cocos în bucătărie. Este benefic și pentru cei care sunt la dietă

Cafeaua va căpăta un gust mai bogat, dacă o iei de pe foc de trei ori când spuma se ridică la suprafața apei.

Zațul se va așeza pe fundul ibricului dacă vei adăuga o lingură de apă rece în cafeaua finită.

 

Pregătirea cafelei într-o ceașcă

Această metodă este perfectă pentru cei care nu au un aparat de cafea sau un ibric. Pentru a prepara cafeaua într-o ceașcă, vei avea nevoie de cafea, o ceașcă și apă clocotită.

Toarnă cafeaua măcinată într-o ceașcă în cantitatea dorită. Adaugă apă clocotită într-o ceașcă, până la refuz. Așteaptă patru minute, amestecă ușor, îndepărtează spuma și bucură-te de gustul cafelei.

Adesea apar întrebări despre ce fel de cafea măcinată trebuie să alegi pentru prepararea într-o ceașcă. O cafea măcinată fin va da băuturii mai multă amărăciune. Dacă eziți, poți încerca diferite feluri de cafea măcinată și să o alegi pe cea preferată.

Cum se face cafeaua instant

Cafeaua instant are o serie de avantaje, care atrag multe persoane. Acest tip de cafea este cel mai ușor de preparat. Cu toate acestea, există un dezavantaj semnificativ: cafeaua instant poate fi acră. 

De ce  cafeaua instant are un gust acru? Datorită naturii compoziției sale chimice. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum poate evita acest gust neplăcut. 

Există o modalitate ușoară de a elimina acidul din cafea. Se dizolvă cafeaua într-o cantitate mică de apă rece fiartă, apoi se adaugă apă clocotită. Acum cafeaua nu mai are un gust acru.

 

Vezi și:

 

Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă

 

Cum se prepară acasă ghimbirul confiat. Iată o rețetă pe care trebuie să o încerci.

Cine poate rezista acestor felii aurii de ghimbir îndulcit, care se găsesc pe rafturile supermarketurilor?

Dacă și tu te obișnuiești să cumperi și să consumi ghimbir confiat, iată o rețetă pe care o poți prepara acasă.

Dar, în primul rând, trebuie să știi că ghimbirul calmează durerile din gât,  combate  senzația de greață din timpul unei călătoriilor, îmbunătățește digestia, calmează durerile musculare și articulare și vindecă răceala sau gripa. 

Iată cum se prepară acasă ghimbirul confiat. Ingrediente:

500 grame de ghimbir proaspăt deja curățat,

800 grame de zahăr brut din trestie,

aproximativ 1 litru de apă.

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire  - 70 de minute, dificultate -  scăzută.

 

Modul de preparare

 

Ghimbirul se curăță de coajă și se taie în felii subțiri, sau cuburi, toate de aproximativ aceeași dimensiune. Așează feliile de aproximativ 3 mm pe fundul unei oale și acoperă-le complet cu apă rece, care trebuie să depășească cu 3 cm nivelul feliilor de ghimbir.

Te simți fără energie? Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară: hidratează și detoxifică organismul

Totul trebuie adus la fiert și lăsat să fiarbă aproximativ 40 de minute, până când ghimbirul se înmoaie. Se poate folosi și oala sub presiune, reducând gătirea la 15 minute. 

În acest moment, ghimbirul se mută în altă oală și se acoperă cu puțină apă, cât să-l acopere. Acum adaugă zahărul brun.

Lasă-l să fiarbă încă 35 de minute. După acest timp, tot ce trebuie să faci este să scoți ghimbirul confiat cu o lingură, având grijă să lași lichidul să se scurgă.

Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși, vor aprecia desertul

Nu arunca lichidul, deoarece îl poți folosi la salatele de fructe, iaurt, înghețată, dulciuri sau băuturi. Sau poți să-l congelezi sub formă de cuburi de gheață, pe care apoi le poți scufunda în apă clocotită pentru a face un ceai delicios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel