Prepară, acasă, un șampon uscat: ai nevoie de trei ingrediente din bucătărie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prepară, acasă, un șampon uscat, ai nevoie de trei ingrediente din bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Prepară, acasă, un șampon uscat, ai nevoie de trei ingrediente din bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Te grăbești undeva și nu ai timp să-ți speli părul? Nu trebuie să-ți faci griji, deoarece există o soluție ușoară de care probabil ai auzit: șamponul uscat.

Șamponul uscat îndepărtează excesul de sebum din păr, curățând șuvițele și oferindu-le un aspect frumos și bine îngrijit. Acesta este un instrument foarte convenabil, mai ales pentru zilele extrem de aglomerate, când nu te gândești niciodată la părul tău.

Îți sugerăm să înveți să pregătești acasă un șampon uscat, folosind doar câteva ingrediente disponibile în fiecare bucătărie. În plus, produsul va fi mult mai ieftin și uneori chiar mai bun decât cele din magazin.

Apa de orez, aliatul părului sănătos, strălucitor și mătăsos. Cum se prepară produsul care salvează buclele

Ca să faci un șampon uscat acasă, trebuie să folosești următoarele ingrediente: amidon de porumb, făină de ovăz (cu ajutorul unui robot de bucătărie, puteți transforma fulgii de ovăz în făină) sau bicarbonat de sodiu. Dar și fulgii de ovăz funcționează de minune. Din ingredientele enumerate vei obține un șampon uscat alb, care este perfect pentru părul blond.

Ce produse trebuie să folosească doamnele și domnișoarele brunete, dacă amidonul, făina sau bicarbonatul lasă urme albe evidente pe părul închis la culoare? Iată o soluție simplă: brunetele vor folosi puțină pudră de cacao.

Uleiul esențial de trandafir, un produs natural pentru frumusețe și sănătate

Cum se face șamponul uscat acasă?

Așadar, iată produsele de care ai nevoie ca să faci acasă un șampon uscat eficient:

- 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu (sau amidon de porumb);

- 2 linguri de fulgi de ovăz sau fulgi de ovăz, măcinați în făină cu un robot de bucătărie;

- 1-2 lingurițe de pudra de cacao, dacă ai părul închis la culoare.

 

Modul de preparare și utilizare 

Adaugă câte 2 linguri din fiecare ingredient într-un castron mic sau într-o sticlă cu gură îngustă și amestecă. Dacă ai părul închis la culoare, adaugă 1 lingură de pudra de cacao și amestecă bine.

Pune pudra rezultată peste rădăcinile firelor de păr și masează ușor. La final, strânge ușor părul pentru a distribui uniform șamponul uscat.

Mirela Vescan: Cum să faci să-ți crească rapid părul fără pastile și tratamente minune / video

Nu-ți face griji când vezi că ai capul acoperit cu făină. Folosind o perie sau un pieptene, pur și simplu, periază părul. 

Pentru doamnele care au folosit niciodată șampoane uscate, întreaga procedură poate părea destul de ciudată. Dar odată ce-l vor încerca, vor înțelege toate avantajele unor șampon uscat, mai ales dacă au părul gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel