Preotul unei biserici din Vaslui, prins cu amantă. Ce decizie a luat Episcopia Hușilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dragostea i-a luat mințile preotului din Ivești
Dragostea i-a luat mințile preotului din Ivești
Scandal fără precedent în Episcopia Hușilor, unde parohul unei biserici din Ivești în vârstă de 62 de ani, cu preoteasă și copii căsătoriți, ba chiar are și nepoți, își făcuse o iubită în sat – o femeie măritată, în vârstă de 52 ani.

Bărbatul amantei, deși plecat la muncă peste hotare, a mirosit că soția sa mai are escapade, astfel că a avut grijă să obțină dovezi palpabile ale adulterului. Acesta a plătit un detectiv particular care i-a furnizat dovezi clare ale infidelității soției sale, care a fost surprinsă în ipostaze rușinoase, cu preotul satului, Nicolae Alexe.

La începutul lunii decembrie, bărbatul a venit acasă și a surprins și el o scenă care l-a înfuriat, iar de aici până la scandal n-a fost decât un pas. A rămas șocat însă când a văzut că femeia se dăduse „în dragoste” chiar cu preotul din sat, un bărbat cu 10 ani mai mare decât ea și față bisericească, pe deasupra, potrivit vremeanouă.ro.

Soțul încornorat, cu dovezile strânse, s-a dus țintă la Episcopul Ignatie al Hușilor, pentru a-i relata isprăvile preotului care i-a stricat casa. Preasfințitul Ignatie a luat  atitudine în cazul preotului Neculai Alexe, căruia i-a impus să se pensioneze urgent și i-a interzis să mai slujească în Episcopia Hușilor.

Preotul însă, în loc să se conformeze spășit, nu a părăsit funcția de paroh decât după ce a mai comis o ilegalitate: a pornit repede prin sat, pe la toate cele 600 de gospodării, de la care a colectat câte 80 de lei, drept taxă anuală pentru Biserică.

Oamenii au dat banii, crezând că vor ajunge la biserică, însă, așa cum spun și consilierii parohiali, suma mare strânsă de preotul Neculai Alexa ar fi de negăsit, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel