Data publicării:

Preotul Paul Negoiță: Cel care-l bârfește pe cel de lângă tine... fii sigur că te bârfește și pe tine. Ce ni se întâmplă ca persoană, dar și ca națiune nu este niciodată întâmplător

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță
Bârfa noastră cea de toate zilele...

Cine n-a bârfit măcar o dată? Bârfa poate avea un impact negativ asupra persoanelor afectate deoarece poate duce la răspândirea zvonurilor false, crearea de tensiuni în relații și afectarea reputațiilor. 

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre „bârfa, hrana noastră cea de toate zilele”.

„Ce ni se întâmplă ca persoană, dar și ca națiune nu este niciodată întâmplător. Bârfa este unul dintre motivele pentru care relațiile dintre noi se degradează. Se pare că noi, românii, avem chiar un apetit crescut față de acest tip de comportament care ne strică inevitabil relațiile cu ceilalți și ne face să alegem prost.

Dacă tot luăm la măcinat pe unul și pe altul, fără să ne pese dacă ceea ce spunem este adevărat ori ba, evident, bine nu are cum să ne fie. De această stare de fapt profită cei care nu pot trăi decât din zvonistică și răspândirea vorbelor. Ei iau o vorbă de aici, o duc dincolo. Aud o altă vorbă și ne fac să credem că ne sunt prieteni și ne vor binele, dar cum nu mai au nimic de câștigat, cu prima ocazie te fac praf, pentru a face altcuiva pe plac.

Cel care-l bârfește pe cel de lângă tine... fii sigur că te bârfește și pe tine. Da, în istorie s-a demonstrat că răul prinde mai bine decât binele și că minciuna are adepți mai mulți decât adevărul, însă atâta vreme cât Dumnezeu ne-a dat cap și obraz știe de ce a făcut-o. Așa că poate că nu ar fi rău să nu vorbim despre ceea ce nu știm și să nu dăm impresia că știm și credem atunci când nu putem verifica ceea ce auzim”, a scris preotul pe site-ul său.

VEZI ȘI: 10% din banii de la nuntă către biserică. Preotul Negoiță: „Am căutat să evit contribuția benevolă a credincioșilor”. Ce a urmat - https://www.dcnews.ro/10prc-din-banii-de-la-nunta-catre-biserica-preotul-negoita-am-cautat-sa-evit-contributia-benevola-a-credinciosilor-ce-a-urmat_924743.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel