Preotul Negoiță, despre singurii oameni pe care nu-i iartă: Cu ei fiți drepți, nu iertători
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță
Preotul Paul Iulius Negoiță a spus pe cine nu iartă.

Părintele a zis că nu-i iartă pe politicieni.

„Iertarea este cel mai bun balsam al sufletului. A nu ierta, înseamnă a te chinui. Trebuie să iertăm, rapid, complet, fără regrete. E greu, dar chinul pe care ni-l provoacă încrâncenarea e mai dureros. Când nu ierți te lupți cu tine, nu cu cel pe care crezi tu, că-l pedepsești. Scoate-ți în cap ideea că a urî e o formă de voodoo. Nu înțepi la păpușă, ci te chinui singur. De aceea, iartă!

Totuși, iertarea nu trebuie să fie o scuză pentru lașitate publică, sau un prilej de instaurare a răului în societate. Nu poți deveni victima propriei tale iertări, amplificând acțiunile celui care nu-ți dă pace, prin lipsa de reacție.

De aceea, viața trebuie să reprezinte un dozaj corect între iubire și dreptate. Te iert atâta vreme cât îmi greșești doar mie, iar greșeala este greșeală, nu stare permanentă de acțiune.

Totuși, atunci când cineva greșește societății și o face din postura persoanei care și-a asumat binele societății, iertarea nu este calea, ci dreptatea. A ierta în asemenea situații înseamnă a face ca răul să fie fără de sfârșit.

Nu pot ierta un politician pentru că el ajunge pe o treaptă sau alta a puterii asumându-și obligația de a face bine, iar dacă rezultatul este altul, a-l trata cu măsura iertării, însemnă a păgubii societatea în ansamblu de drepturile ei.

Sigur, politicienii vor o lumea oamenilor cuminți, care să le dea mereu dreptate și să le ușureze dominația. Doar, oare, este în interesul omului simplu acest tip de atitudine?

Deci, fiți iertători cu cei care v-au greșit, de la frați, surori, vecini, colegi de serviciu la… ceilalți participați la trafic. Când vine însă vorba de politicieni, fiți drepți și nu iertători, pentru că aici iertarea nu e calea, ci dreptatea”, a scris preotul pe site-ul său Paulnegoita.ro.

VEZI ȘI: Preotul Negoiță, despre înmormântări: Mi-a fost greu mereu să scriu despre plecările definitive. Și pentru ce suntem atât de nebuni în lumea aceasta?! - https://www.dcnews.ro/preotul-negoita-despre-inmormantari-mi-a-fost-greu-mereu-sa-scriu-despre-plecarile-definitive-si-pentru-ce-suntem-atat-de-nebuni-in-lume-aceasta_903436.html

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță: E inutil să mimezi. Pe cine păcălești?! Cât de penibil poți fi atunci când faci ceva de ochii lumii... - https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-e-inutil-sa-mimezi-pe-cine-pacalesti-cat-de-penibili-poti-fi-atunci-cand-faci-ceva-de-ochii-lumii_901630.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel