Preot ars de viu și bombă în biserică: duminică sângeroasă pentru creștinii din Africa
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Duminică, două episoade sângeroase au șocat comunitățile creștine africane.

Două atacuri separate în două părți îndepărtate ale continentului african, același rezultat tragic: moartea credincioșilor creștini în cea mai sfântă zi a săptămânii. Primul atac a avut loc în Nigeria și a vizat o parohie din statul central Niger. Un preot a fost ars după ce atacatorii i-au incendiat locuința. În cel de-al doilea atac însă, unsprezece credincioși au fost uciși în urma exploziei unei bombe în regiunea congoleză Kivu de Nord.

Atacul din Nigeria

Episodul care s-a petrecut în Nigeria seamănă foarte mult cu alte episoade care au avut loc în țara africană în 2022. De fapt, în ultimul an, au fost numărate peste douăzeci de răpiri de credincioși catolici. În mare parte preoți, dar în unele ocazii și călugărițe și misionari.

Un fenomen care a implicat în principal regiunile centrale și sudice. Un fapt aproape fără precedent, având în vedere că regiunile în cauză sunt cele locuite istoric mai ales de creștini. 

”Bandiții au încercat să intre în reședință, dar nu au reușit ”, se arată într-un comunicat dat de presa locală de Wasiu Abiodun, șeful poliției relații publice din statul Niger, citat de Il Giornale.

În acel moment, potrivit oficialilor poliției nigeriene, grupul a stropit intrarea în reședință cu benzină și a incendiat clădirea. ”Reverendul părinte a murit carbonizat. Asistentul, în schimb, a fost atacat în încercarea de a scăpa. Acum este internat cu mai multe răni” se mai arată în comunicat.

Atacul din Kivu de Nord

Sângeroasa duminică africană a continuat în orașul Kasindi-Luvirihya, la câțiva pași de granița cu Uganda. Provincia este din Kivu de Nord, cea mai afectată din toată țara.

După cum au raportat purtătorii de cuvânt ai guvernului de la Kinshasa, o bombă a explodat în interiorul unei biserici penticostale în timpul slujbelor religioase. 

Bilanțul momentan vorbește despre unsprezece victime și mai mulți răniți. Autoritățile locale nu au nicio îndoială în acest caz cu privire la originea teroristă a atacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel