Data publicării:

Premiul Studentul Anului – Secțiunea Arte a fost acordat de Forean Art Museum cu ocazia Expoziției RECIPROCUS din cadrul Galei LSRS

Autor: DCNews Team, michirita | Categorie: Stiri
WhatsApp

Pe 8 ianuarie 2014, la Palatul Parlamentului, a avut loc Gala LSRS care a aniversat 5 ani. Evenimentul a reunit personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, studenţi, absolvenţi şi jurnalişti, pentru a premia performanțele studenților plecați la studiu în străinătate în anul academic 2012-2013.

În cadrul Galei, Florean Art Museum a recompensat-o pe câștigătoarea Secțiunii Arte - pianista Sinziana Denise Mircea, studentă la prestigioasa Hochshule fur Musik and Tanz Koln din Germania cu două opere de artă din patrimoniul muzeului.

”Suntem mândri și totodata onorați de faptul că ne aflăm aici și avem ocazia să o premiem pe câștigătoarea secțiunii ARTE cu două creații din artă din Patrimoniul Muzeului nostru. Suntem convinși și avem încrederere deplină în viitorul strălucit al Sânzianei” a declarat Mara Florean, Directoarea Florean Art Museum.

Expoziția RECIPROCUS a reunit un număr de peste 30 artiști contemporani, atât din țara noastră, cât și din alte 15 țări, de pe 5 continente(Asia, Africa, America de Sud, America de Nord, Europa), astfel amintim: din Tailanda: Kongkhanun Kriangkrai, Kondee Tasana; din Italia: Elena Frontero, Giuliana Bellini, Madeccia Bianca, Ciampini Paolo, Caterina Davinio, Tinazzi Luisa; din România: Irina Broboană, Mihai Coșulețu, Katalin Hervai, Răzvan Neagoe, Petre Lavrente, Peter Alpar; din SUA: Marisa Boullosa, John M. Bennet, Daniel Boyer, Virginia Lavado, Wytndham Tamara, Todd James; din Brazilia: Ro Soquria, Poalo Brusky; din Mexic: Terasa Olmedo Zavala, Monica Aguilar; din Argentina:Perla Bajder, Lara Claudio; din Ucraina: Volodymyr Humennyj, Yaroslav Tokaruk; din Uruguay: Raul Cattelani, Isabell Easton; din Cehia Zuzana Blazkova, Filip Kubes; din Canada: Louise Heroux, Maggie Daems, Wither Gail; din Belgia: Johan van Geluwe, din Sebia: Ljubisa Marinovic, din Ungaria: Jozsef Olexa, din Polonia:Wilda Barbara, din Spania:Antoni Miro, din Austria: Schinitzer Elli, din Maroc: Noureddine Fathy, din Elveția: Irina Horsia. Expoziția a cuprins lucrări de pictură, gravură și mail-art.

Curatorul Florean Art Museum, Alexandra Mihali, afirma faptul că ” prin intremediul lucărilor prezentate și al narațiunii curatoriale, expoziția începe un dialog vizual între artiști și public.”

Expoziția RECIPROCUS s-a bucurat de aprecieri pozitive și încurajatoare din partea vizitatorilor. Este prima expoziție din acest an dintr-o serie în care vor fi vizate spații destinate artei cât și cele mai puțin convenționale.

Conceptul Florean Art Museum –Wandering Art Museum - For Art We Love - Arta vine mai aproape de oameni se reflectă prin expoziții ce propun abordări ale artei în raport cu lumea contemporană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel