Premiul pentru cel mai bun profesor din lume, împărţit de câştigător. "Nu există cel mai bun, suntem la fel"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 dec 2020 / 20:25
Foto ilustrativ: Pixabay
Un profesor de la o școală dintr-un sat din India, lăudat pentru îmbunătățirea educației din comunitate, a câștigat premiul Global Teacher din acest an în valoare de un milion de dolari. 

Acesta nu a păstrat, însă, toţi banii, ci a decis să îi împartă cu ceilalţi finalişti.

Profesorul Disale, care predă la școala primară Zilla Parishad, în satul Paritewadi, predispus la secetă, în statul Maharashtra din vestul Indiei, a fost numit cel mai bun profesor din lume, înaintea altor 12.000 de nominalizări.

„În acest moment dificil, profesorii dau tot ce le stă în putință pentru a se asigura că fiecare elev are acces la o educație mai bună”, a spus Disale, în vârstă de 32 de ani. Contribuția sa într-o societate care nu le oferă fetelor aceleași posibilități ca băieților, care le condiționează să se mărite devreme și le limitează accesul al educație, a fost lăudată de juriu. În plus, Disale oferă lecții de știință online pentru elevii din 83 de țări și conduce un proiect internațional de construire a conexiunilor între tineri din zonele de conflict.

„Am vrut să împart premiul fiindcă este o contribuție imensă din partea profesorilor, este important să simtă că societatea înțelege valoarea muncii lor și nu cred că există cel mai bun, suntem la fel. Dacă împart premiul cu restul profesorilor, poate îi ajută să-și continue munca și să deschidă drumuri pentru cât mai mulți copii. Dacă împărtășim în viață, creștem și noi ca oameni”, a spus Disale în conversație cu Stephen Fry, conform edupedu.ro

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro