Premiul Nobel pentru pace, împărţit de Zelenski şi Putin? Bulai: Nu ne miră, e posibil orice. S-a mai întâmplat în istorie
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sociologul Alfred Bulai a lansat un scenariu cu un premiu Nobel pentru pace dublu pe care l-ar putea obține Vladimir Putin și Volodimir Zelenski în viitor, în cadrul emisiunii ”Nod în papură”.

”Aceste premii mari, mă refer aici și la Oscar, Cannes, au început de mulți ani să fie ultrapolitice. Premiul Nobel pentru pace a fost luat politic. Nu uita că și Arafat (n.red Yasser Arafat) l-a luat, un mare lider politic din anii 1970- 1980. Era un părinte al terorismului. Era un premiu oferit că s-au împăcat evreii cu palestinienii...”, a început Alfred Bulai la Nod în Papură. 

”Sigur că a avut o însemnătate momentul, indiscutabil, dar era un premiu care marca o chestiune politică. Din acest punct de vedere trebuie să ne obișnuim că factorul politic este cel care decide fundamental (...) În general, corpul politic a intrat puternic pe planeta asta, în țările dezvoltate, în modul în care funcționează instituții autonome de multe decenii. Sigur că au început să apară criterii suplimentare. Atenție, mai ales la Cannes, unde s-au dat premii pentru tot felul de cineaști, din zone îndepărtate, cu criterii discutabile.”, a spus Alfred Bulai.

”Prin urmare, Premiul Nobel pentru pace nu merge la Navalnîi, disidentul din Siberia, ci la un activist din Belarus.”, a punctat Val Vâlcu. 

”Frumos ar fi ca, peste câțiva ani, să se dea Premiu Nobel dublu pentru pace lui Zelenski și Putin împreună! S-a mai întâmplat în istorie, nu inventăm apa caldă!”, a zis ironic Alfred Bulai.

”După 50 de ani de război, nu așa...”, a replicat Val Vâlcu.

”Deci, nu ne miră. E posibil orice! Fie vorba între noi, trăim într-o lume dinamică, în care putem avea orice fel de surprize. Marile țări își modifică politicile. Au ajuns să spună, de la un an la altul, aproape total alte lucruri decât spuseseră. Dar este o chestiune pe care au făcut-o întotdeauna marile puteri, dar o făceau la o perioadă mai mare de timp, aceste întorsături de poziționări.”, a mai zis Alfred Bulai.

Video

Citește și - Vâlcu: Publicul parcă cere fake news. Nu s-au prăbușit audiențele după știrea cu Florin Salam

Val Vâlcu spune că lumea cere fake news, iar Alfred Bulai argumentează că stă în natura umană să preferăm ficțiunea în detrimentul adevărului, la emisiunea „Nod în papură” de la DC News.

„Despre fake news... eu nu vreau să dau vina, dar aș spune că publicul vrea fake news! Nu am sesizat o prăbușire a audienței PRO TV după gafa cu moartea lui Florin Salam. Omul chiar e mulțumit, era în weekend, i-a dat emoții. Vreo jumătate de oră a avut ce face, în viața lui s-a întâmplat ceva. A discutat de moartea lui Salam.

Că nu s-a dovedit, asta e... ne bucurăm că am avut jumătate de oră de audiență la TV, ne bucurăm și că nu a murit, a doua zi a ieșit”, a spus Vâlcu, la „Nod în papură”.

„Eu vorbesc în sociologie despre teoria adevărului multiplu. În primul rând, în viața socială nu este un singur adevăr, sunt mai multe. Adică, în realitate, pentru tine două lucruri contrare pot fi adevărate. Urăști pe cineva și-l și iubești, pentru că în realitate emoțiile tale, ca om, sunt complexe.

Mai mult decât atât, e un exemplu tipic de atitudine teoretic rasială. Zice cineva: «Nu suport X categorie». Apoi îl întrebi ce fotbalist îi place și îți răspunde un om fix din categoria aceea. N-are nicio treabă”, a explicat Bulai. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel