Premiile ”Margareta de Aur”, ediția XIII
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Margareta de Aur a avut loc în cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”.

Manifestarea, devenită deja tradiţie, a făcut parte din amplul program aniversar desfăşurat de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” cu ocazia împlinirii a 81 de ani de activitate.

Pe Scena Dumitra au fost premiaţi proprietarii de pensiuni şi personalităţi din lumea turismului care au avut rezultate remarcabile în a menţine la un nivel ridicat calitatea serviciilor. Rând pe rând, au fost recompensate succesele obţinute de-a lungul anului 2016, în păstrarea, evidenţierea şi promovarea datinilor şi ospitalităţii locale, identitatea gastronomică, posibilităţile de agrement, amenajarea grădinii, promovarea online etc. Ca de obicei, festivalurile şi evenimente din turism au fost premiate.

Ca noutate, la această ediţie, pe lângă marile premii aferente fiecărei categorii şi Marele Premiu “Margareta de Aur”, am ales să acordăm premii de excelenţă pentru programe turistice generatoare de experienţe de vacanţă, promovarea conceptului de ecoturism şi pentru originalitatea şi unicitatea proiectelor iniţiate în turism.  

Juriul de anul acesta a fost format din: Maria STOIAN – conf.univ.dr. – Preşedinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru CATANǍ – Redactor şef  Revista Vacanţe la ţară, Traian BĂDULESCU – Consultant turism şi Marius IONIŢǍ, turist fidel al vacanţelor rurale. Selecţia şi jurizarea au fost făcute în urma propunerilor filialelor ANTREC România, a experţilor în turism şi ca urmare a opiniei turiştilor.

Pe lângă festivitatea de premiere au fost susţinute spectacole folclorice de către ansambluri de copii, tineri şi adulţi  din Vinţu de Jos, judeţul Alba şi din Peştişani, judeţul Gorj promovând folclorul din zona Apusenilor şi a Olteniei. Cei prezenţi au fost invitaţi să urmărească şi un scurt film documentar  “Experienţe de vacanţă la Domeniile Mar’tinutzi, Vinţu de Jos, judeţul Alba”.

În Gospodăria Moişeni invitaţii au degustat produse gastronomice tradiţionale, au admirat demonstraţiile de meşteşuguri şi s-au informat din materialele despre programele turistice specifice turismului rural, ecologic si cultural.

Evenimentul a fost prezentat de Traian Bădulescu – consultant în turism şi Elena-Nicoleta Vasile – studentă USAMV Bucureşti-Facultatea de Management.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel