Data publicării:

Premii dacă votezi pe 26 mai 2019. Bolcaş: Este ilegal! - exclusiv

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș
Din ce în ce mai multe firme au început să anunţe diverse premii şi recompense pentru cei care merg la vot pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru referendum, pe 26 mai. Cu toate astea, premierea pentru votare este ilegală, spune avocatul Lucian Bolcaş, deoarece condiţionează prezenţa la vot de o recompensă. 

"Toate aceste artificii care tot apar, dacă sunt condiţionate de prezentarea unei dovezi că omul a fost la vot, sunt total nelegale. Oamenii trebuie să aleagă liber dacă se prezintă sau nu se prezintă la vot. În momentul în care cointeresezi este o formă de a mitui o opţiune. Chiar dacă aceasta este o opţiune legală, prezenţa la vot nu poate fi condiţionată în distorsionarea intenţiei omului", a explicat avocatul Lucian Bolcaş. 

în ceea ce priveşte prezenţa la referendum, reţelele de socializare au fost inundate de mesaje potrivit cărora anumite companii vor verifica dacă angajaţii au răspuns întrebărilor puse de Klaus Iohannis. Metoda aleasă va fi verificarea timbrului de referendum de pe actul de identitate, fie prin solicitatea buletinului pentru completarea fişelor de protecţia muncii, fie pentru actualizarea fişelor de salarizare. 

"Este o încălcare a legii GDPR dacă se întâmplă acest lucru, cu siguranţă. Votul este secret şi opţional. Neprezentarea la vot este, de asemenea, o opţiune politică. Nimeni nu poate fi obligat să meargă sau să nu meargă", a mai spus Lucian Bolcaş. 

În acest sens am cerut un punct de vedere şi celor de le APADOR-CH, însă până la acest moment nu au răspuns solicitării noastre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel