Data publicării:

Premierul unei țări, lovit cu un bolovan în cap. Se protesta împotriva obligativității vaccinării medicilor

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Premierul unei țări a fost lovit cu un bolovan în cap în timpul unor proteste împotriva obligativității vaccinării.

Premierul țării caraibiene Sfântul Vicențiu și Grenadinele a fost spitalizat, după ce a fost rănit în timpul unor manifestații împotriva obligativității vaccinării. Conform BBC, Ralph Gonsalves trecea printr-o mulțime adunată în afara parlamentului când a fost lovit în cap de un bolovan. Imaginile îl înfățișează pe bărbat plin de sânge, în timp ce este escortat de la fața locului.

Ministrul Finanțelor din țara caraibiană a spus că bărbatul a fost transferat în Barbados pentru un RMN la recomandarea personalului medical. Protestatarii s-au adunat joi pentru a demonstra împotriva planurilor de a obliga personalul medical să se vaccineze împotriva Covid-19.

Țara Sfântul Vicențiu și Grenadinele se află în Sudul Caraibelor și este alcătuită din 32 de insule. De la începutul pandemiei, micuța națiune a înregistrat 2.298 de cazuri de infectare, dar și 12 decese. Aproximativ 9% din populație s-a și vaccinat împotriva bolii.

Algele marine au acoperit plajele din Mexic și Puerto Rico, forțând turiștii să renunțe la vacanțele lor. 

 

Turiștii dornici de vacanță se văd nevoiți să renunțe la rezervările făcute în Mexic și Puerto Rico. Cauza retragerilor sunt algele care au acaparat malul și plajele, dar și mirosul pe care plantele marine îl emană. Situația s-a înrăutățit după furtunile devastatoare din ultimele 2 săptămâni. 

Autoritățile din Mexic se așteaptă ca în următoarea perioadă cantitatea de alge depozitată să crească, iar nivelul să depășească recordul precedent. În urmă cu 3 ani, o cantitate enormă de alge s-a așezat pe plajele din Mexic. 

O celebră lagună din Puerto Rico este în pericol

 

Și Puerto Rico are probleme din cauza cantității enorme de alge. Autoritățile statului insular sunt îngrijorate din cauza fenomenului natural, din cauza căruia laguna bioluminiscentă din Fajardo este pusă în pericol. Laguna este una dintre atracțiile principale ale țării. 

„Algele când ajung pe plajă sau în zonele de coastă se descompun și încep să putrezească. Drept consecință în aer este eliberat un miros greu de suportat iar turiștii evită deplasările în aceste zone”, a explicat pentru agenția EFE biologul marin Priscilla Molina, conform Dor de Vacanță. Fauna marină a lagunei Fajardo ar putea fi sufocată și ar putea muri din cauza algelor care au invadat malul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel