Premierul Suediei, după ce a discutat cu cancelarul Austriei despre aderarea României la Schengen: Nu și-a schimbat părerea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Ulf Kristersson
Foto: Facebook Ulf Kristersson
Premierul Suediei spune că Nehammer, cancelarul Austriei, nu și-a schimbat opinia în privința aderării României la Schengen.

Poziţia Guvernului suedez este că România îndeplineşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, a declarat, vineri, premierul regatului, Ulf Kristersson, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său român, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Stockholm, transmite Agerpres.

Premierul suedez, întâlnire cu cancelarul AustrieiUlf Kristersson a amintit că joi s-a întâlnit cu cancelarul Austriei, ţară care a votat împotriva aderării României la Schengen. "Cred cu tărie că trebuie să consolidăm încrederea în graniţele externe ale Europei şi să creştem numărul persoanelor care pleacă după ce le sunt refuzate cererile de azil. Acest lucru ar face ca extinderea spaţiului Schengen să fie mai uşoară", a spus şeful Guvernului suedez.

El a mulţumit României pentru misiunile de poliţie aeriană planificate în regiunea ţărilor baltice.

"Ca viitori aliaţi, vă asigur de faptul că suntem pregătiţi pentru misiuni de poliţie aeriană în Marea Neagră odată ce vom fi membri deplini NATO", a transmis prim-ministrul suedez.

Premierul suedez spune că Nehammer nu și-a schimbat părereaÎntrebat dacă, potrivit discuţiilor de joi, cancelarul Karl Nehammer şi-a schimbat opinia privind aderarea României la Schengen, şeful Executivului suedez a afirmat: "Răspunsul simplu este că nu, nu şi-a schimbat părerea".

De asemenea, Ulf Kristersson a reiterat că tema Schengen rămâne pe agenda Preşedinţiei suedeze a Consiliului UE, care se încheie la jumătatea acestui an.

"Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a media aceste discuţii şi, repet, noi, partea suedeză, suntem în favoarea (aderării României la Schengen - n.r.). Cred că există o aşteptare din partea Consiliului European ca această chestiune să fie rezolvată în decursul acestui an. Dar, toţi suntem conştienţi că fiecare ţară ia propria decizie, individual. Dar, este pe agendă", a adăugat premierul Suediei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel