Premierul României și preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, discuții bazate pe valori şi interese comune
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi
Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi
Premierul Viorica Dăncilă a avut, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite, o întrevedere cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, prilej cu care a transmis mulţumiri pentru atenţia acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarităţii la nivel NATO şi pentru asigurarea securităţii aliaţilor estici.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Guvern, întrevederea a fost prima în mai bine de 10 ani între un demnitar român şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA.

"Cu această ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral şi dorinţa de aprofundare a acestuia, inclusiv pe componenta parlamentară. Premierul Viorica Dăncilă a transmis invitaţia adresată doamnei Pelosi de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de a efectua o vizită oficială în România. Ambii înalţi oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea contactelor la nivelul Parlamentului României şi Congresului SUA", informează comunicatul.

Asigurarea securității aliaților estici

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat susţinerea pentru o relaţie transatlantică robustă, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii comune. De asemenea, a transmis mulţumiri pentru atenţia acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarităţii la nivel NATO şi pentru asigurarea securităţii aliaţilor estici.

Înaltul demnitar român a remarcat evoluţia ascendentă a cooperării bilaterale în planul securităţii, inclusiv prin punerea în practică a unui program ambiţios de înzestrare a forţelor armate române şi creşterea semnificativă în ultimul an a schimburilor comerciale.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor SUA a mulţumit pentru sprijinul dat de România consolidării relaţiei cu SUA şi a dat asigurări că în legislativul american există un puternic sprijin transpartinic pentru NATO. Nancy Pelosi a considerat că întărirea relaţiilor între legislativele din România şi SUA va avea o contribuţie importantă la consolidarea unei alianţe transatlantice bazată pe valori şi interese comune, mai menţionează sursa citată.

Vezi și: Mutare ambasadă. Dăncilă, declarații de ultimă oră! "Nu este vina mea"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel