Premierul Poloniei acuză influența serviciilor rusești în Parlamentul European. ”Avem dovezi”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki
Nu numai Qatar și Maroc: conform Poloniei, există deputați ai Parlamentului European care au fost corupți de Rusia.

Acestea au fost declarațiile premierului polonez, Mateusz Morawiecki, care a anunțat intenția Varșoviei de a face lumină asupra acestei acuzații.

Într-un interviu, Morawiecki a vorbit despre documente de la serviciile secrete poloneze care ar arăta că unii europarlamentari au cedat avansurilor Moscovei menite să influențeze activitatea de la Strasbourg.

"Astăzi avem dovezi de corupere de către ruși împotriva eurodeputaților. Ministrul nostru de Interne va dezvălui în curând documente privind influența serviciilor rusești în Parlamentul European”, a spus el. Premierul a adăugat că printre acești parlamentari nu există reprezentanți polonezi. Șeful Guvernului a adăugat că ”mulți oameni, fără să știe, intră în propaganda rusă, așa cum s-a întâmplat atunci când vine vorba de tratarea problemei apărării granițelor noastre”, potrivit Europa Today.

Polonia ar putea profita de criza ucraineană?

Unii analiști susțin că Polonia dorește să profite de criza ucraineană pentru a muta centrul de greutate european spre est și a crea un nou echilibru geopolitic, cu Varșovia la cârmă, înlocuind conducerea tradițională franco-germană a UE: ”Considerăm războiul din Ucraina mai presus de toate o amenințare existențială la adresa Poloniei și a întregii Europe. Dacă Rusia o să câștige, toate analizele geopolitice pot fi aruncate la gunoi. Polonia nu a ales unde se află pe hartă, dar înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o presupune această poziție. Înfrângerea Rusiei este o rațiune de stat atât poloneză, cât și europeană”, a declarat premeirul potrivit Agenzia Nova.

Citește și: Polonia se înarmează la o scală fără precedent: Cea mai puternică armată din Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel