Urmărește emisiunea live
Premierul Poloniei sare în sprijinul Giorgiei Meloni: Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Europa devine o Europă a valorilor reale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a sărit în sprijinul Giorgiei Meloni, după ce aceasta a câștigat alegerile din Italia și Ursula von der Leyen a emis mai multe avertismente înainte de scrutin.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a criticat-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru observațiile făcute înaintea alegerilor din Italia, în care a sugerat că Uniunea Europeană are „instrumente” la dispoziție pentru a face față unui rezultat nefavorabil.

Morawiecki a calificat remarcile lui von der Leyen drept „scandaloase”.

„Ea (n.r. Ursula von der Leyen) a spus că Bruxelles-ul are instrumente pentru a disciplina Italia dacă acolo va fi investit un guvern care nu este convenabil pentru Bruxelles”, a spus el mulțimii.

Premierul polonez a făcut un apel „la toți polonezii și la toți cetățenii UE” și a întrebat: „Dorim o astfel de Europă? Este aceasta o democrație, este acesta statul de drept? Ca eurocrații de la Bruxelles să dicteze cum ar trebui să fie un guvern? Cine poate alege guvernele?”, a întrebat Morawiecki.

„Ar trebui să aleagă guvernele națiunile europene sau Bruxelles-ul cu Berlinul? Acesta nu este stat de drept, acesta este un dictat”, a adăugat el.

„Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Sunt mulțumit de noul guvern din Italia, care e în sprijinul interesele statelor naționale, sunt mulțumit și de noul guvern din Suedia și de faptul că Europa devine o Europă a valorilor reale”, a spus Morawiecki.

El a adăugat că adevăratele valori sunt democrația, suveranitatea și conducerea națiunilor și „nu birocrații de la Bruxelles care vor dicta, șantaja, speria și presa pe alții”, scrie RMX.

CITEȘTE ȘI    -     Chirieac: Începe un război politic între Roma și Bruxelles. Un guvern de extremă dreapta nu ar trebui să primească fonduri europene

Fratelli d'Italia a câştigat alegerile parlamentare. Giorgia Meloni revendică poziţia de prim-ministru: Italienii au transmis un mesaj clar

Alegerile parlamentare din Italia au fost câştigate de extrema dreaptă. Liderul partidului Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, revendică poziţia de prim-ministru. 

"Vom guverna pentru toţi italienii": lidera extremei drepte italiene, Giorgia Meloni, care vrea să devină prim-ministru după victoria sa la alegerile legislative de duminică, a încercat să liniştească în faţa preocupărilor exprimate în ţara sa şi în străinătate, comentează AFP.

După Suedia, extrema dreaptă face o nouă progres spectaculos în Europa, unde pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află la porţile puterii.

Rămânând în opoziţie la toate guvernele succesive de la alegerile legislative din 2018, Fraţii Italiei (Fratelli d'Italia, FdI) s-au impus ca principală alternativă, trecând de la 4,3% la un sfert din voturi, potrivit primelor estimări, devenind primul partid din peninsulă.

"Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fraţii Italiei", a reacţionat Giorgia Meloni, afirmându-şi astfel ambiţia de a deveni prim-ministru (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Cuvintele Stelei Popescu l-au determinat pe Dan Negru să refuze ”Te pui cu Blondele”: M-a luminat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel