Premierul Poloniei a anunțat disponibilitatea de a pregăti piloți ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul Poloniei a anunțat disponibilitatea de a pregăti piloți ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16 / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Premierul Poloniei a anunțat disponibilitatea de a pregăti piloți ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16 / Foto: Pixabay, de Robert Waghorn
Premierul Poloniei a anunțat disponibilitatea țării sale de a pregăti piloți ucraineni pentru a pilota avioanele de luptă F-16.

Polonia este pregătită să antreneze piloți ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16, a declarat vineri, la Kiev, șeful guvernului polonez Mateusz Morawiecki.

"Suntem pregătiți să antrenăm piloți ucraineni pe aeronave F-16, dar astfel de decizii depind de acorduri în cadrul unei coaliții mai largi", a spus prim-ministrul Poloniei.

Mateusz Morawiecki: Polonia dă Ucrainei patru tancuri Leopard, restul vor ajunge mai târziu



Vineri mai devreme, el a anunțat că Polonia a livrat Ucrainei primele patru tancuri Leopard 2 4A și a promis că vor sosi mai multe tancuri în curând. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat acest lucru la o conferință de presă comună la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Ukrinform.

"Astăzi, în calitate de primă țară europeană, aș dori să vă predau simbolic, Volodimir, primele patru tancuri poloneze Leopard 2 A4. Acestea sunt tancurile care, fără îndoială, vor completa perfect rândurile de pe câmpul de luptă și performează bine", a spus Morawiecki.

El a adăugat că, în curând, Polonia va preda mai multe astfel de tancuri. Șeful guvernului polonez a menționat că Varșovia îi convinge pe partenerii UE și NATO să transfere și MBT-urile Leopard 2 în Ucraina. De asemenea, i-a înmânat lui Zelenski o confirmare simbolică a transferului de tancuri, menționând că Polonia construiește cu succes o "coaliție de câteva zeci de națiuni care vor preda aceste vehicule Ucrainei".

După cum s-a raportat, Polonia dă Ucrainei un lot de tancuri Leopard 2 (14 vehicule). Un total de 105 soldați ucraineni se antrenează pentru a opera aceste tancuri la terenul de antrenament polonez din Świętoszów.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel