Premierul norvegian a vizitat credincioşi musulmani după atacul armat de la o moschee
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Premierul norvegian Erna Solberg s-a deplasat duminică la un hotel în Baerum pentru a vizita membri ai centrului islamic Al-Noor şi ai moscheii cu acelaşi nume care se strânseseră pentru a marca festivalul musulman Eid al-Adha, informează dpa.

Un incident armat a avut loc sâmbătă la moscheea din Baerum, la vest de capitala Oslo, fără ca cineva să fie grav rănit. Poliţia a anunţat că atacul armat de sâmbătă este tratat de anchetatori drept un posibil act terorist. 

"Ceea ce s-a întâmplat este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple în Norvegia. Norvegia ar trebui să fie un loc sigur", le-a declarat Solberg ziariştilor. Ea a fost însoţită de Abid Raja, membru al parlamentului din partea Partidului Liberal.

Raja a apreciat că este nevoie să se tragă un semnal de alarmă în privinţa islamofobiei din Norvegia şi a mulţumit pentru mesajele de sprijin venite din partea altor norvegieni.

În capitala Oslo, câteva zeci de oameni s-au adunat în faţa unui centru cultural islamic pentru a-şi manifesta susţinerea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel