Data publicării:

Premierul maghiar avertizează asupra pericolului izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat miercuri despre pericolul unui Al Treilea Război Mondial și a cerut o încetare a focului între Rusia și Ucraina cât mai curând posibil.

Viktor Orban a cerut un acord cu Rusia privind o nouă arhitectură de securitate care să ofere securitate și suveranitate Ucrainei, dar nu aderarea la NATO.

„Trăim într-un moment foarte periculos. Așa că Al Treilea Război Mondial ar putea să ne bată la ușă”, a spus Orban fostului prezentator Fox News, Tucker Carlson. „Trebuie să fim foarte, foarte atenți”.

Orban a transmis mesajul său către America, precum și către NATO, subliniind că este necesar să fie atente.

"Dacă vreo țară occidentală ar trimite soldați pe teren, asta ar însemna un război direct între Occident și Rusia. Și vom fi într-un Al Treilea Război Mondial, imediat. Deci, este un moment foarte periculos acum", a spus el.

El a susținut că singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina ar fi realegerea fostului președinte american Donald Trump.

Trump este omul care poate salva lumea occidentală, a spus Orban.

Guvernul Orban a susținut că va preveni sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, menținând în același timp relații strânse cu Moscova, de când Rusia a început războiul din Ucraina în februarie 2022, potrivit aa.com.tr.

VEZI ȘI: Tucker Carlson, glumă de prost gust, de față cu Viktor Orban: Transilvania e în siguranță în mâinile românilor... deocamdată / video https://www.dcnews.ro/tucker-carlson-gluma-de-prost-gust-de-fata-cu-viktor-orban-transilvania-e-in-siguranta-in-mainile-romanilor-deocamdata-video_928334.html#google_vignette 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel