Cîțu, apel către prefecți pentru a impulsiona campania de vaccinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu, apel către prefecți pentru a impulsiona campania de vaccinare
Premierul Florin Cîțu, apel către prefecți pentru a impulsiona campania de vaccinare
Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor că este nevoie de şi 'mai mult efort' pentru a impulsiona campania de vaccinare, îndeosebi în privinţa organizării de noi maratoane ale vaccinării, dar şi găsirii de soluţii pentru a aduce 'vaccinul cât mai aproape de cetăţeni', în special în mediul rural.

'Va trebui să depunem şi mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare. Avem rezultate bune în ceea ce priveşte pandemia, asta înseamnă că a funcţionat campania de vaccinare, dar este clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minim şansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinaţi, ca să nu avem probleme cu alte tulpini - Anglia, India şi aşa mai departe. E important să continuăm ce am început şi a mers bine până acum, dar trebuie să schimbăm puţin strategia şi să învăţăm din ce a mers bine până în aceste zile', a declarat Florin Cîţu, luni, în videoconferinţa cu prefecţii.

Premierul Florin Cîțu a adăugat că lucrurile în privinţa imunizării contra SARS-CoV-2 au mers bine în contextul organizării de maratoane dedicate.

'Este clar că e nevoie de astfel de acţiuni în fiecare oraş din ţară, în fiecare municipiu de judeţ, să avem astfel de maratoane, pentru că acolo se pare că avem cel mai mare succes în ceea ce priveşte campania de vaccinare în aceste momente', a mai declarat Cîţu. Premierul a adăugat că al doilea lucru important este de a găsi soluţii pentru a aduce 'vaccinul cât mai aproape de cetăţeni' îndeosebi în mediul rural.

'Avem rezultate bune, dacă ne uităm la oraşe sau la zonele urbane, dar, dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune. Şi aici avem nevoie de soluţii şi de la dumneavoastră şi domnul Gheorghiţă o să vină cu câteva propuneri, ca să putem să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni', a mai declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu a subliniat că vaccinul anti-COVID este şi va rămâne gratuit în România, adăugând că au fost lansate, deja, comenzi pentru a continua campania şi în toamnă şi anul viitor. 'Vreau să fac o clarificare - vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor, pentru că, în România, vaccinul este gratuit şi rămâne gratuit. Nu există nicio discuţie în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile, din contră, deja, avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare şi în toamnă, a continua campania de vaccinare şi anul viitor, pentru că nu ştim exact cum va evolua pandemia. Deci, în România vaccinul rămâne, este gratuit, nu există nicio discuţie în Guvern care să schimbe aceste lucruri şi rămâne gratuit în această perioadă', a afirmat Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel