Premierul Ciucă merge joi la Paris pentru a participa la sesiunea Consiliului OCDE dedicată României unde va depune memorandumul de aderare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, joi, o vizită de lucru la Paris. Premierul va participa la sesiunea specială a Consiliului OCDE dedicată României, iar cu această ocazie ţara noastră va depune şi memorandumul iniţial cu privire la aderarea la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică. 

La începutul şedinţei de guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumiri ministerelor şi instituţiilor implicate în realizarea memorandumului.

'Este un demers naţional, pe care l-am asumat încă de la începutul guvernării. Pe parcursul acestui an, în luna iunie, am reuşit să obţinem aprobarea foii de parcurs. Iată că astăzi, până la finele anului, putem să anunţăm că mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important, de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării acelor etape de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Iar în final, să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial', a spus Ciucă.

În preambulul sesiunii speciale a Consiliului OCDE, premierul Nicolae Ciucă va participa la Conferinţa de la Paris a Forumului Economic Internaţional al Americilor (IEFA), 'Tackling Growing Disruption'.

De asemenea, va avea o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, alături de care va susţine declaraţii.

Premierul va participa și la inaugurarea, la Paris, a Pieţei 'George Enescu'. În cadrul vizitei, Nicolae Ciucă are programată o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel