Premierul Ciucă, întrevedere cu Charles Michel - președintele Consiliului European. A fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Nicolae Ciuca. Sursa foto: Agerpres
Nicolae Ciuca. Sursa foto: Agerpres
Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

În cadrul dialogului, a fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean și a acțiunilor hibride ale acesteia.

Președintele Consiliului European a adresat mulțumiri pentru demersurile responsabile și determinate ale României în susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureștiului de aderare la Schengen și disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluții politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită și solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat și nevoia continuării acțiunilor pentru stabilitatea economică și pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuțiile pe margine lansării unei noi misiuni civile a UE care să susțină creșterea capacității Chișinăului de a gestiona amenințări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.

Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuția pe care țara noastră o are deja la asigurarea securității interne a UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel