Ciucă îi transmite felicitări lui Leo Varadkar pentru alegerea sa în funcţia de premier al guvernului Irlandei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis, duminică, un mesaj de felicitare lui Leo Varadkar, lider al partidului Fine Gael (conservator) din Irlanda, pentru alegerea sa în funcţia de prim-ministru al guvernului de la Dublin (Taoiseach).

'Îl felicit pe Leo Varadkar pentru alegerea sa ca Taoiseach. Românii îşi aduc aminte de vizita sa în România', a scris premierul Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

Nicolae Ciucă mai spune, în mesajul menţionat, că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună cu noul premier irlandez cu scopul de a spori în continuare cooperarea foarte bună dintre guvernele celor două ţări.

Leo Varadkar a devenit premier al Irlandei, preluând funcţia de la Micheal Martin în baza unui acord încheiat în anul 2020 de partidele Fine Gael şi Fianna Fail (liberal) care prevede asumarea prin rotaţie a conducerii guvernului de la Dublin, transmit Reuters şi DPA.

Sâmbătă dimineaţă, Micheal Martin, liderul Fianna Fail, şi-a dat demisia în timpul unei audienţe la preşedintele ţării, Michael D. Higgins.

Lăsând deoparte orice diferend, după aproape 100 de ani de animozităţi, Fianna Fail şi Fine Gael, partide apărute în urma războiului civil din Irlanda din anii 1920, au convenit în anul 2020 să împartă puterea, alături de Partidul Verde, în urma rezultatelor neconcludente ale alegerilor parlamentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel