Premierul Ciolacu a fost primit de preşedintele Erdogan la Palatul Prezidenţial din Ankara
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi, la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unei vizite oficiale.

Președintele Turciei l-a întâmpinat pe premierul Marcel Ciolacu în cadrul unui ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Foto DC News

Totodată, în cadrul ceremoniei au fost trase şi 21 de salve de tun. Cei doi înalţi oficiali vor avea o întâlnire față în față, urmată de semnarea Declaraţiei Comune pentru Înfiinţarea Consiliului Cooperării Strategice la Nivel Înalt dintre România şi Republica Turcia.

Apoi, în baza documentului va avea loc prima şedinţă comună a celor două guverne, turc şi român. Întrevederea în plen a celor două delegaţii va fi urmată de o ceremonie în care se vor semna mai multe Acorduri şi Memorandumuri de Înţelegere cu privire la cooperarea sectorială în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism, aspecte funcţionale despre activitatea misiunilor diplomatice ale celor două ţări şi urbanism.

Întâlnirile vor fi urmate de declaraţii comune de presă susţinute de cei doi demnitari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel