Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE. Lista proiectelor de investiţii publice pe anul 2024 aprobate în ședința coaliției de Guvern

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
captură video
captură video
Ciolacu va vorbi, astăzi, în ședința de Guvern despre bugetul anului 2024.

Update 1: 

Guvernul a aprobat, joi, lista proiectelor de investiţii publice semnificative în vederea includerii acestora în bugetul pentru anul 2024, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, care a precizat că este vorba despre 221 de proiecte. 'Printr-un memorandum, Guvernul a aprobat lista proiectelor de investiţii publice semnificative prioritare în vederea includerii acestora în proiectul de buget pentru anul 2024. Lista include 221 de proiecte de investiţii publice semnificative cu cele mai ridicate beneficii economice şi sociale, care au valoare total actualizată de aproximativ 320 de miliarde lei', a precizat Constantin. El a menţionat că 62 dintre aceste proiecte sunt finalizate, însă nu sunt închise financiar, iar sumele aferente vor fi disponibilizate la data emiterii hotărârilor judecătoreşti privind anumite dosare de expropriere.

'Din restul de 159 de proiecte de investiţii publice semnificative, 28 de proiecte sunt noi, iar 131 sunt proiecte care continuă, fiind aflate în diferite stadii de implementare', a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Potrivit acestuia, proiectele sunt distribuite preponderent la instituţii - ministerele Transporturilor, Mediului, Dezvoltării, Sănătăţii, Justiţiei, Apărării, Cercetării, Afacerilor Interne. Conform memorandumului aprobat, 'lista elaborată de Ministerul Finanţelor include 221 de proiecte de investiţii publice semnificative, cu cele mai ridicate beneficii economice şi sociale, care au valoare totală actualizată de 319,78 miliarde lei şi un rest de finanţat pentru finalizarea acestora de 208,33 miliarde lei'. 'În anul 2023, creditele bugetare alocate pentru aceste proiecte sunt în valoare de 17,42 miliarde lei', indică Agerpres.

Știrea inițială:

Liderii coaliţiei de guvernare se vor reuni joi, într-o şedinţă de lucru, pentru o primă proiecţie a bugetului de stat pentru anul viitor.

„Astăzi, va fi prima şedinţă de coaliţie, împreună cu domnul ministru al Finanţelor, cu tema bugetului pe anul 2024”, a informat premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern. Prim-ministrul a precizat că în reuniunea Guvernului va fi adoptat un memorandum privind prioritizarea investiţiilor publice.

„Astăzi vom adopta memorandumul având ca temă investiţiile publice prioritare pentru anul viitor, document care va sta la baza elaborării bugetului pe 2024. Vreau să susţinem ritmul din acest an în ceea ce priveşte marile proiecte şi chiar să-l depăşim. Vreau să construim acest buget pe proiecte”, a explicat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel