Premierul Boc: Negocierile cu Rompetrol se împotmolesc din cauza ordonanţei Guvernului Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rompetrol_Rafinarie_b279c2ff78
Rompetrol_Rafinarie_b279c2ff78

Prim-ministrul Emil Boc a susţinut că negocierile cu Rompetrol s-au împotmolit în comisia de negociere de la Ministerul Finanţelor din cauza faptului că ordonanţa fostului Guvern al social-democratului Adrian Năstase, prin care s-a decis reeşalonarea datoriilor companiei, ar fi fost "prost" elaborată.

Întrebat unde s-au împotmolit negocierile, premierul a răspuns: "În comisia de negociere cu Rompetrolul, pentru că există ordonanţa Guvernului Năstase, extrem de prost făcută din perspectiva intereselor statului român şi atunci Ministerul Finanţelor, cei mandataţi să poarte discuţiile cu Rompetrol au dificultăţi în a putea să aducă cele mai mari beneficii statului român, din cauza faptului că ordonanţa a fost atât de prost gândită şi concepută de Guvernul Năstase la acel moment". "O finalizare mai rapidă a negocierilor, ţinând cont de interesele statului român, trebuie făcută", a spus Boc, luni, la TVR1.

Statul pretinde companiei Rompetrol, deţinute acum de grupul kazah KazMunayGaz, plata unei datorii de aproximativ 600 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel