Primul președinte care vizitează Libanul. Ajutor după explozia din Beirut
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele este așteptat, astăzi, la Beirut. Va vizita locul dezastrului, se va întâlni cu oficialitățile din Liban și va ține o conferință de presă.

Președintele francez, Emmanuel Macron, este așteptat, astăzi, la Beirut, „să ducă mesajul fraternității și solidarității francezilor”, scrie Le Monde. Este primul șef de stat care vizitează Libanul. Președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita locul dezastrului, se va întâlni cu oficialitățile din Liban și va ține o conferință de presă înainte de a se întoarce în Franța, scrie Mediafax.

Emmanuel Macron scrisese pe Twitter că un detașament al securității civile și mai multe tone de material sanitar vor fi trimise în Liban. De altfel, multe țări se mobilizează să ofere sprijin după dubla explozie care a lăsat în urmă cel puțin 113 morți la Beirut și 4.000 de răniți.

Arhitectul Jean-Marc Bonfils, găsit mort

Potrivit autorităților, aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu, depozitate „fără măsuri de precauție” în portul orașului, sunt la originea exploziilor. Potrivit unui ultim raport provizoriu al ministerului libanez al sănătății, cel puțin 113 persoane au pierit și 4.000 de persoane au fost rănite, inclusiv 21 francezi.

Arhitectul Jean-Marc Bonfils, care a participat în Liban la proiectele de restaurare a clădirilor distruse de război, a fost identificat printre cei decedați, a anunțat ministrul Culturii, Roselyne Bachelot. „Îi aduc un omagiu lucrărilor sale majore, precum restaurarea clădirilor de patrimoniu distruse de războiul din Liban. Franța și Libanul sunt unite în suferința morții sale”, a anunțat ministrul pe contul ei de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel