Premieră medicală - oameni rezistenți la turbare
Data publicării:
Autor: Popescu Andreea
WhatsApp
studiu_86418000
studiu_86418000

Potrivit unei cercetări realizate în două comunități izolate din Peru, Truenococha şi Santa Marta, s-a dovedit pentru prima oară faptul că există persoane imune la rabie, această componentă a sistemului imunitar putând fi folosită de oamenii de știință pentru găsirea unor noi tratamente împotriva acestei boli, conform Mediafax.

Probele s-au prelevat de la 63 de persoane, dintre care șapte aveau acești anticorpi, una având însă vaccinul antirabic făcut. Acestea au arătat existența unor "anticorpi ce neutralizează virusul care provoacă turbarea".

Doctorul Amy Gilbert, principala autoare a studiului, publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, susține că "Într-o majoritate covârşitoare a cazurilor de contaminare, turbarea este mortală". De asemenea, aceasta a concluzionat faptul că există suficiente motive pentru care să creadă că "pot exista modalităţi de a dezvolta tratamente eficiente, pentru a salva vieţi în părţi ale lumii unde turbarea este în continuare o cauză a deceselor". Rezultatele au arătat că din cauza expunerii regulate la riscul îmbolnăvirii, aceste comunități pot dezvolta o rezistență naturală sau o reacție mai puternică a sistemului imunitar.

Organizația Mondială a Sănătății indică un număr de peste 55.000 de oameni care mor anual din cauza rabiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel