Premieră la Turul Franţei, ediția 2022: Jonas Vingegaard este învingătorul! - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Turul Franței
Turul Franței
Ciclistul danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a câştigat în premieră Turul Franţei, duminică, la Paris, pe Champs-Elysees, la finalul celei de-a 109-a ediţii a cursei, transmite AFP.

Belgianul Jasper Philipsen (Alpecin) s-a impus la sprint în a 21-a şi ultima etapă, lungă de 115,6 km. La 25 de ani, Vingegaard şi-a trecut pentru prima oară numele în palmares, la un an după ce a încheiat pe locul 2 în spatele lui Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

VIDEO

De data aceasta, danezul a fost mai rapid cu mai bine de 2 minute decât danezul, dublu deţinător al titlului, la capătul celor aproximativ 3.350 de kilometri ai traseului. Galezul Geraint Thomas, câştigător în 2018 şi pe locul 2 anul următor, a acces pentru a treia oară pe podium, la 36 de ani.

Primul francez, David Gaudu (Groupama-FDJ), s-a clasat pe locul 4. Vingegaard a încheiat cu timpul total de 79:33:20, urmat la 2:43 de Pogacar şi la 7:22 de Thomas.

Vingegaard a intrat şi în posesia tricoului pentru cel mai bun căţărător

În cei 115,6 kilometri ai ultimei etape, transformată ca de obicei într-o paradă până la intrarea în circuitul final, echipa Jumbo şi-a sărbătorit triumful aproape total. Vingegaard a intrat şi în posesia tricoului pentru cel mai bun căţărător, iar Van Aert a fost pe primul loc în clasamentul pe puncte.

Echipa olandeză, care a suferit un eşec neaşteptat în 2020, când slovenul Primoz Roglic a pierdut în faţa lui Pogacar, a câştigat şase etape, trei dintre acestea prin Van Aert.

Pe Champs-Elysees, Van Aert s-a abţinut să dispute sprintul pe care l-a câştigat anul trecut. Philipsen, deja câştigător al etapei a 15-a la Carcassonne, a fost cronometrat duminică în 2:58:32, fiind urmat cu acelaşi timp de olandezul Dylan Groenewegen (Team BikeExchange - Jayco) şi norvegianul Alexander Kristoff (Intermarche-Wanty-Gobert), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel