Premieră la Teatrul Național Timișoara: Maria din Magdala, spectacol de Roberta Popa
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Teatrul Național din Timișoara anunță premiera spectacolului Maria din Magdala, de Ion Jurca Rovina și realizat de Roberta Popa.

Premiera are loc vineri, 3 februarie, ora 19, la Studio UȚU al Teatrului Național.

Spectacolul este, așa cum îl denumește însuși autorul, o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele, diferitele, contradictoriile interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului, ființă capabilă de dragostea absolută.

Roberta Popa, actriță a Teatrului Național care are în palmares o serie de spectacole de actor, continuă, cu Maria din Magdala, explorarea diferitelor fețe ale iubirii, cercetare începută cu câțiva ani înainte printr-un one woman show axat pe personalitatea lui Mata Hari.

Ion Jurca Rovina este cunoscut în egală măsură ca prozator, poet și dramaturg, cât și ca ziarist, fiind un nume legat indisolubil de viața literară a Timișoarei. S-a impus cu precădere în spațiul criticii de teatru, însă dramaturgia românească numără în „bagajul” său numeroase piese de teatru semnate de Ion Jurca Rovina, dintre care amintim doar câteva: Piscina, Fii vameșului, Eșarfa Isadorei, aceasta din urmă fiind montată la Teatrul Național din Timișoara cu titlul Nopți cu Isadora.

Conceput de actrița Roberta Popa, spectacolul este realizat împreună cu o echipă de creație alcătuită din Dorothea Iordănescu (scenografie), Arc Gotic (muzică), Costinel Asproiu (light design) și Ștefan Iordănescu (coordonator). Universul vizual al spectacolului are la bază creațiile artistului Gheorghe Fikl. Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel