Premieră în România. Gușă: Vom deveni capitala judo-ului mondial
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
România va deveni capitala judo-ului mondial, după ce, în premieră, va găzdui Europa League și Champions League între 7 și 9 Decembrie. Ambele competiții vor fi organizate în acelaşi loc, Sala Polivalentă din Bucureşti.

Cozmin Gușă a vorbit despre importanța acestui eveniment.

"E mare bucuria, evenimentul este unghiular. Marchează şi o premieră: pentru prima dată în istoria judo-ului european, cele două mari finale, Europa League, respectiv Champions League, acolo unde se bat cele mai puternice cluburi europene de judo sunt găzduite de aceeaşi ţară, mai precis la noi, sunt găzduite de Bucureşti. Partenerul Federaţiei Europene de Judo şi a Federaţiei Române de Judo este Bucureştiul. Le mulţumesc celor din primărie, pentru că au acceptat acest parteneriat în sport, care ne va face pentru cel puţin 3 zile capitala judo-ului mondial şi a tuturor oamenilor interesaţi de sportul de performanţă.

Judo-ul este în prim-planul sporturilor mondiale şi vom atrage atenţia şi simpatia întregii planetei jurnalistice, referitor la sport. Este un moment bun pentru noi, pe care vreau să-l fructificăm, aducând cât mai mulţi oameni, şi telespectatori, şi spectatori, şi oameni de decizie, care atunci când vor vedea nivelul de performanţă şi felul în care se exprimă cele mai mari cluburi europene la nivelul sportului, entuziasmul oficialilor, al oamenilor politici, de cultură care vor fi prezenţi la Bucureşti, vor înţelege cât de importantă este performanţa în sport pentru spiritul unei naţiuni.

Bucureştenii vor oferi întregii ţări această posibilitate şi noi vom oferi bucureştenilor posibilitatea ca în decembrie să urmărească nişte lupte fantastice, aceste competiţii pe echipe grupează foarte multă pasiune, dorinţă, mizele sunt mari, premiile în bani sunt foarte mari şi atunci vor fi adevărate războaie pe tatami", a spus Guşă la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel