Premieră în România: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, platformă pentru proiectul de inteligență artificială lansat de Elon Musk
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României sprijină tinerii cercetători români implicați în dezvoltarea inteligenței artificiale. Mai mult, oferă o platformă pentru aceștia cu scopul implicării în proiectul startup-ul de inteligență artificială „Grok”, fondat și condus de Elon Musk.

'Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține tinerii cercetători români implicați în dezvoltarea inteligenței artificiale și oferă o platformă pentru aceștia în vederea implicării în proiectul startup-ul de inteligență artificială „Grok”, fondat și condus de celebrul antreprenor Elon Musk.

Această inițiativă își propune să sprijine tinerii cercetători români în transformarea ideilor în realitate, explorarea și dezvoltarea inovativă a unei platforme alternative care se bazează pe inteligența artificială, dar și la construirea unui viitor bazat pe tehnologie avansată și inteligență artificială.
 
Pornind de la viziunea comună a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de a promova progresul și inovația, acest proiect oferă tinerilor cercetători români o oportunitate excepțională de a-și aduce contribuția la evoluția tehnologică globală. Accesul open-source, anunțat de Elon Musk pe platforma X, conferă oricui, și cel mai adesea specialiștilor în IT, libertatea de a modifica codul sursă al „Grok” care va deveni public și poate fi utilizat și distribuit de oricine. Utilizatorii vor fi toți cei care doresc să contribuie la progresul domeniului inteligenței artificiale.
 
Propunerile inovatoare pot fi expediate pe adresa [email protected], fiind, ulterior, dezvoltate în cadrul startup-ului de inteligență artificială „Grok”. Acestea nu doar că vor contribui la avansarea cunoștințelor și tehnologiilor în acest domeniu, dar vor crea și oportunități pentru România de a se poziționa în fruntea revoluției tehnologice globale.

Astfel, prin susținerea tinerilor cercetători și a inovării în domeniul inteligenței artificiale, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României demonstrează angajamentul său față de construirea unui viitor tehnologic pentru țara noastră și pentru întreaga lume.', conform unui comunicat al Fundației Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel