Premieră în România: Dezbatere electorală pe teme de protecție a animalelor organizată de DC Anima la DC News
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
DC News și DC Anima organizează prima dezbatere electorală din România pe teme de protecție a animalelor.

Într-un demers fără precedent în România, emisiunea DC Anima de la DC News organizează o dezbatere electorală unică, dedicată exclusiv temelor de protecție a animalelor. Această inițiativă vine în contextul alegerilor locale din 2024 și oferă candidaților o platformă pentru a-și prezenta programele și proiectele specifice pentru bunăstarea animalelor, într-un format în care candidații sunt față-n-față cu realizatorul emisiunii DC, expert în politici publice de protecția animalelor, Tudor-Tim Ionescu. 

DC Anima, emisiunea dedicată iubitorilor de animale din România, lansează această inițiativă pentru a sublinia importanța politicilor publice dedicate protecției animalelor. Într-un oraș precum București, unde aproximativ o familie din patru are un animal de companie, tema protecției animalelor este deosebit de relevantă. Estimările sugerează prezența a circa 400.000 de animale de companie în capitală, ceea ce înseamnă că un sfert din populația Bucureștiului este direct interesată de acest subiect.

Dezbaterea va permite candidaților pentru funcțiile de aleși locali să discute despre măsurile concrete și viziunile lor pentru îmbunătățirea vieții animalelor de companie și sălbatice. Interviurile vor aborda exclusiv teme legate de protecția animalelor, oferind un cadru echitabil și imparțial pentru toți participanții. Candidații vor avea ocazia să răspundă la întrebări punctuale privind politicile publice pentru protecția animalelor și să-și prezinte programele.

Invitația standard a fost transmisă tuturor candidaților la Primăria Capitalei, primăriile de sector, partidele politice pentru desemnarea reprezentanților lor care candidează la Consiliul General al Municipiului București, precum și candidaților la Consiliul Județean Ilfov. Această abordare subliniază faptul că Bucureștiul nu poate fi privit izolat de Ilfov din perspectiva protecției animalelor.

În spiritul transparenței, DC Anima va comunica public atât participarea celor care au acceptat invitația, cât și absența celor care au refuzat sau au ignorat invitația. 

Mai mult, publicul poate trimite întrebări candidaților (sector, capitala, Ilfov) întrebări generale sau adresate specific unui candidat la adresa de mail : [email protected] Aceste întrebări vor fi adresate în cadrul emisiunii DC Anima. Astfel publicul va putea face o alegere informată pentru alegerile ce urmează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel