Premiera de gală a filmului ”Octav”. Serge Ioan Celebidachi: Sper să arătăm că se poate să vedem şi o Românie frumoasă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Regizorul filmului ”Octav”, Serge Ioan Celebidachi, spune că a vrut că arate o Românie frumoasă. El mărturisește că a lucrat și cu actori tineri și copii, făcând o descoperire extraordinară. Marcel Iureș, personajul principal, a apreciat, de asemenea copiii. 

”Sper să arătăm că se poate să vedem şi o Românie frumoasă. Pentru mine e o onoare enormă. Un film românesc. E un privilegiu. Şi mă bucur că e primit aşa. Mă simt foarte bine venit. E o surpriză foarte frumoasă”, a declarat Celibidachi pentru Agerpres.

Regizorul a spus că a lucrat cu ”actori deosebiţi, mari, dar şi cu artişti mai puţin cunoscuţi şi cu copii”, ceea ce a constituit pentru el ”o descoperire extraordinară”.

Despre povestea din Octav, Serge Ioan Celebidachi a afirmat că aceasta ”E despre orice bătrân, orice om în vârstă la sfârşitul vieţii. Că ne apropiem de un look, asta a fost o alegere a lui Marcel (n.r. - Marcel Iureş, interpretul rolului titular, Octav) şi n-am fost împotrivă, pentru că dacă el vrea să-l îmbogăţească cu ceva ... E ok şi aşa. Devine un omagiu, undeva, discret, dar e cu totul altceva decât muzicianul (n.r. Sergiu Celibidache)”.

Marcel Iureş a caracterizat drept 'minunată' colaborarea cu regizorul filmului.

Îndelung aplaudat şi ovaţionat la intrarea pe scenă, la finalul filmului, el a mărturisit că a învăţat de la toţi membrii echipei cu care a colaborat, mai cu seamă de la copii. ”Am făcut totul împreună, tot ce aţi văzut. Cu copii, cu animăluţe, cu actori mari de tot, mai mari decât mina, mai mari decât mulţi alţii. (...) Am învăţat toţi unii de la ceilalţi. De la Blasco (n.r. - directorul de imagine Blasco Giurato) am învăţat enorm, de la toţi actorii, de la copii mai cu seamă. Sunt extrem de cinstiţi, extrem de adevăraţi şi ei dau practic savoarea acestui film şi le mulţumesc din toată inima. Am mai învăţat că Serge ştie bine româneşte. Ştie despre inimile românilor, despre sufletul lor. James (n.r., co-scenaristul James Oliver) e deja de-al nostru. Echipa a fost excepţională”, a spus Iureş.

[citeste si]

La eveniment a participat întreaga echipă a filmului, alături de regizorul Serge Ioan Celebidachi, producătorul Adela Vrînceanu-Celebidachi, co-scenaristul James Oliver, directorul de imagine Blasco Giurato şi actorii din film - Andi Vasluianu, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Vlad Rădescu, copiii Alessia Tofan (interpreta rolului Ana), Eric Aradits (interpretul rolului Octav, copil) etc. O coproducţie România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, având-o ca producător pe Adela Vrînceanu Celebidachi, lung-metrajul regizat de Serge Ioan Celebidache, este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia şi dragostea în cea mai pură şi măreaţă formă a sa, întruchipată aici de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face personajul principal, bătrânul Octav, interpretat de Marcel Iureş, în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit. Lansarea oficială în cinematografe a filmului va avea loc pe 6 octombrie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel