Premier League a primit aprobarea revenirii din partea guvernului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Guvernul britanic și-a dat acordul ca Premier League și celelalte sporturi profesioniste din Marea Britanie să revină, cu porțile închise, de la 1 iunie, cu anumite rigori.

Guvernul britanic și-a dat acordul ca Premier League și celelalte sporturi profesioniste din Marea Britanie să revină, cu porțile închise, de la 1 iunie, cu anumite rigori, conform The Guardian.

Acordul guvernului a venit într-un document de 60 de pagini numit „Our Plan to Rebuild", în care este explicată în mare strategia guvernamentală de repornire a activităților oprite de pandemie.

Planul guvernului

Sportul va putea reveni în a doua etapă a planului însușit de cabinetul britanic. Astfel, „evenimentele culturale și sportive ar putea fi desfășurate în spatele porților închise pentru transmisie, evitând în același timp riscul contactului social de amploare".

Documentul le cere „organizațiilor să se pregătească cum trebuie" pentru repornire, însă orice progres va fi dependent de cele cinci teste ale guvernului, care includ o „descreștere susținută și consistentă" a ratei mortalității zilnice, dar și a infecțiilor cu coronavirus.

Fanii vor sta departe de stadioane

Cu toate acestea, fanii nu vor putea reveni prea curând în tribune. A treia etapă a planului guvernului britanic, care ar putea avea loc în iulie, sugerează o posibilă redeschidere a spațiilor închise precum cinematografele sau frizeriile.

În ciuda redeschiderii acestor spații, documentul specifică: „Unele locuri sunt, prin definiție, aglomerate, iar unde nu va putea fi implementată distanțarea socială nu vom putea redeschide. Această redeschidere nu ar putea fi posibilă cu adevărat până mult mai târziu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel