Prelungirea referendumului de la Constanţa ilegală. Prefectul face plângere împotrvia BEJ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Claudiu-Palaz
Claudiu-Palaz

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, susţine că decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean de prelungire a procesului electoral până la ora 21.00 este una abuzivă şi că va face plângere penală împotriva membrilor Biroului care au luat această decizie.

"Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa a hotărât prelungirea programului de votare până la ora 21.00, decizie abuzivă luată ca urmare a solicitărilor venite din partea PSD şi PNL. Cred că doar o inconştienţă a membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie poate determina o asemenea decizie sau pur şi simplu gândirea aberantă a celui care a iniţiat şi organizat acest pseudo-proces electoral poate să îi pună într-o situaţie atât de vulnerabilă din punctul de vedere a respectării legii pe preşedinţii secţiilor de votare. Pur şi simplu BECJ Constanţa profită de necunoaşterea legislaţiei de către aceştia, punându-i în situaţia de a încălca grav legea numai şi numai pentru că Nicuşor Constantinescu, în disperarea că nu-şi atinge obiectivul pervers, şi anume o falsă legitimitate a unui referendum organizat într-o crasă manipulare a cetăţenilor din judeţul Constanţa şi cu grave încălcări ale procedurilor electorale, să poată să obţină validarea referendumului", arată prefectul de Constanţa, informează Mediafax.

El a precizat că luni va face plângeri penale împotriva celor patru membri ai Biroului Electoral care au votat această hotărâre, în timp ce preşedintele Biroului Electoral a votat împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel