Prelungirea arestului preventiv a lui Dinicu, în dosarul Ferma Dacilor, pe masa judecătorilor
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf
Dosarul care are obiectul de ”prelungire arestare preventivă” a fost înregistrat pe 25 ianuarie. Cornel Dinicu se află în arest preventiv din 3 ianuarie.

Propunerea procurorilor de prelungire a arestului preventiv în cazul administratorilor de la Ferma Dacilor se va afla, luni, în dezbaterea judecătorilor de la Judecătoria Ploiești.

Complexul administrat de Cornel Dinicu, Adrian Vitomir și Adelina Ilie a luat foc în dimineața zilei de 26 decembrie, iar în urma incendiului opt persoane au murit carbonizate, între aceștia aflându-se inclusiv fiul lui Dinicu.

Potrivit portalului instanței, dosarul care are ca obiect ”prelungire arestare preventivă”, avându-i ca inculpați pe cei trei administratori, a fost înregistrat la data de 25 ianuarie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 29 ianuarie.

Dinicu, arestat preventiv din 3 ianuarie

La data de 3 ianuarie, Cornel Dinicu, cel care este cunoscut drept patron al Fermei Dacilor, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Totodată, instanţa a dispus atunci plasarea în arest la domiciliu a altor două persoane, fiind vorba despre un bărbat - Vitomir Adrian Ristin şi o femeie - Adelina Elena Ilie, implicate în administrarea complexului turistic de la Tohani.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

”Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (...)

Faţă de acestea (...), procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 - 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de 'cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată', desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova", informa, anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, scrie Agerpres.

Citește și: Decizie Tribunal asupra contestaţiei funcţionarei din Primăria Gura Vadului, arestată în dosarul Ferma Dacilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel