Urmărește emisiunea live
Prelevare multi-organ la Spitalul Floreasca. Șase pacienți, a doua șansă la viață. Dobra: Pacientul care trebuia să primească inima are COVID, așa că organul a ajuns în Germania
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/utilaje-ma-inarii-stomatologie-medic-6627664/
Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/utilaje-ma-inarii-stomatologie-medic-6627664/
Mai multe vieți au fost salvate în urma unei prelevări de organe care a avut loc, în această dimineață, la Spitalul Floreasca din Capitală.    

Medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală au prelevat, în această dimineață, mai multe organe de la un bărbat care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral grav după ce a căzut de la înălțime și nu a mai putut fi salvat.

Familia victimei a decis să doneze organele bărbatului și astfel, șase pacienți au o nouă șansă la viață. 

Prelevare multi-organ la Spitalul Floreasca din București. Medicii, performanță remarcabilă

”DA pentru VIAŢĂ! O decizie care schimbă destine. În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alţi 6 oameni au primit o nouă şansă! La Spitalul Clinic de Urgență București, familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a decis că suferința se poate preschimba în speranță, iar moartea, în viață.

Așa că a fost de acord cu donarea organelor și să salveze astfel viețile altor semeni aflați în cumpănă. Ce gest mai nobil poate fi făcut decât de a oferi unui semen necunoscut şansa la viaţă? Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei, care şi-a găsit puterea de a transforma propria durere şi suferinţă într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia, dar care va aduce speranţă pentru alţi oameni aflaţi în suferinţă.

Echipa ATI a spitalului Floreasca, condusă de doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, a făcut posibil ca un gest de o asemenea încărcătură emoţională să nu fi fost în zadar. Mulţumim echipei de de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Conf. Dr. Liliana Mirea – kdp, Dr. Rosana Turcu – coordonator transplant, prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor 6 oameni. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

Efortul şi dăruirea lor au fost preluate de alţi profesionişti dedicaţi, echipele chirurgicale de prelevare. Echipa de prelevare ficat a Institutul Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a adus speranţă unui alt pacient critic, intervenţia salvatoare fiind realizată cu succes de echipa Prof. Dr. Vlad Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI – Dr. Andreea Panaite, Dr. Maricica Carstea.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Centrului de Transplant Renal I.C. Fundeni, coordonată de Dr. Mihai Dobra, aducând o nouă şansă la o viaţă normală prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi.

Deoarece pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil, cordul a fost prelevat de echipa Klinik fur Thorax and Kardiovasc Bad Oeynhausen şi va salva viaţa unui pacient fără altă şansă.

Corneea va fi transplantată la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti”, arată Agenția Națională de Transplant. 

Rinchii, grefați la Institutul Clinic Fundeni

”E vorba de un pacient de sex masculin, 50 de ani, traumatism prin precipitare, prin cădere de la o distanță de aproximativ 5 metri, traumatism cranio-cerebral. A fost o prelevare standard, multi-organ. Noi, cei de la secția de Urologie, am prelevat rinichii, urmând ca astăzi să fie grefați de colegii mei de la Fundeni, la doi pacienți.

Ficatul a ajuns la Fundeni. Printre organele prelevate vorbim și de cord. Acesta a plecat prin Eurotransplant în Germania și pe lângă, a mai fost prelevată și corneea”, a declarat dr. Mihai Dobra, în exclusivitate pentru DC Medical. 

VEZI CONTINUAREA PE DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel