Municipalitatea ieşeană va oferi peste 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, precum şi ceai şi vin persoanelor care vor veni vineri dimineaţa în faţa Palatului Culturii pentru a sărbători Ziua Naţională.
Pentru prepararea celor 5.000 de porţii de fasole, bucătăresele de la Cantina de Ajutor Social şi cele de la centrele de bătrâni din Iaşi s-au apucat de gătit încă de la primele ore ale dimineţii de joi.
"Noi am primit 500 de kilograme de fasole, 500 kilograme de cârnaţi, 174 de litri de ulei, 125 kilograme de morcovi, 150 kilograme de ţelină, 150 de kilograme de păstârnac, 150 de kilograme de ceapă, condimente, bulion, ulei. De dimineaţă de la ora 7,00 am început să curăţăm ceapa, morcovul şi legumele, şi să alegem fasolea", a declarat Elena Creangă, directoarea Cantinei de Ajutor Social.
La orele prânzului, ingredientele erau alese aproape în întregime de cele patru bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social. 'Anul acesta avem noroc, mâncarea o să iasă perfectă. Legumele am început deja să le punem la călit. Nu avem o reţetă anume. În fiecare an încercăm să facem mâncarea altfel, dar cu multe legume. Anul acesta ingredientul secret este păstârnacul. Păstârnacul face mâncarea mai gustoasă, îi dă un gust deosebit', a explicat Marciana Ţiba, una dintre cele patru bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social.
Potrivit acestora, mâncarea va fi pusă la fiert în cursul nopţii, urmând ca cele 5.000 de porţii de fasole, ceai şi vin să fie împărţite vineri dimineaţă celor care vor veni la Palatul Culturii pentru a sărbători Ziua Naţională.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați