Pregătirea militară va fi inclusă în programele universităților rusești
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pregătirea militară va fi inclusă în programele universităților rusești / Foto: Pixabay
Pregătirea militară va fi inclusă în programele universităților rusești / Foto: Pixabay
Rusia va introduce pregătirea militară în programele universităților rusești.

Ministerul Științei și Învățământului Superior din Rusia, împreună cu Ministerul rus al Apărării, a dezvoltat modulul „Fundamentals of Military Training”, care este trimis universităților pentru includerea în programele de licență și studii de specialitate, precum și în programe profesionale suplimentare, conform un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Educației și Științei din Rusia, scrie Interfax.

Comunicatul menționează că modulul a fost dezvoltat "în cadrul instrucțiunilor relevante ale Președintelui și Guvernului Federației Ruse privind includerea disciplinei de pregătire militară inițială în programele educaționale de învățământ superior, precum și organizarea formării pentru personalul didactic  din universități să predea această disciplină".

"În special, programul modulului asigură formarea competenței universale în conformitate cu cerințele standardelor educaționale privind necesitatea de a crea și menține condiții de viață sigure în viața de zi cu zi și în activitățile profesionale, inclusiv în cazul amenințării și apariției situații de urgență și conflicte militare", se mai arată în raport.

Elevii vor avea programe actualizate despre evenimentele din 2022 lumea din jur și geografie

În plus, planul tematic al modulului include secțiuni privind principalele direcții ale dezvoltării socio-economice, politice și militare-tehnice a Rusiei, caracteristicile dezvoltării relațiilor internaționale, temeiul juridic al serviciului militar, antrenamentul, elementele de bază ale pregătirii tactice, medicale și alte secțiuni.

Ministerul rus al Educației a aprobat joi programe de educație școlară la șase materii, inclusiv elementele de bază ale siguranței vieții (OBZH), care au fost completate cu pregătire militară de bază. 

Este de așteptat ca noul "curs de siguranță a vieții cu elemente de pregătire militară de bază" să fie studiat în școli începând cu 1 septembrie 2023, alături de programe actualizate în istorie, care au inclus evenimentele din 2022, studii sociale, literatură, lumea din jur și geografie. Asta înseamnă că cel mai probabil elevilor le vor fi predate teme și despre războiul Ucrainei, dar doar ceea ce vrea Kremlinul ca ei să știe despre invazia rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel