Prefectura București: Eroare în decizia CMBSU. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prefectura București: Eroare în decizia CMBSU. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00 / Foto Pexels
Prefectura București: Eroare în decizia CMBSU. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00 / Foto Pexels
Prefectura București a anunțat, marți, că, în decizia Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență din 22 ianuarie, a apărut dintr-o eroare că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 21.00, deși intervalul prevăzut de HG este 6.00-23.00.

„Instituția Prefectului - Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii de marți.

Conform acestuia, decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor a fost luată după ce s-a constatat că, în intervalul 20-22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În cadrul ședinței CMBSU s-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. „În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica aceste măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă”, a mai transmis Prefectura București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel