Data publicării:

Prefect Suceava: Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului reşedinţă sunt în grafic şi se finalizează pe 17 septembrie

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava sunt în grafic şi nu există nicio plată restantă, în prezent fiind în curs de certificare lucrări executate în valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA, a informat, marţi, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, după a efectuat o vizită de lucru în teren, împreună cu un reprezentant al DRDP Iaşi, beneficiarul lucrării.

Potrivit prefectului, constructorul continuă lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, iar ritmul lucrărilor a crescut după ce pe acest şantier s-a alocat încă un utilaj de foraj, în medie fiind executate 150 de foraje zilnic. În prezent, se lucrează la zidul de sprijin, pentru care stadiul fizic este în proporţie de 78%, din lucrări, la parcarea de pe DN 2, unde s-au realizat 80% din lucrările de terasamente şi se execută structura de rezistenţă a clădirii pentru spaţiile de serviciu. S-a realizat 90% din construcţia clădirii din parcarea de la km 8+800 şi se lucrează la instalaţiile aferente.

Totodată, prefectul a informat, referitor la procedura de desemnare a consultantului care să supervizeze desfăşurarea lucrărilor, că aceasta a fost demarată în anul 2018, dar nu s-au depus oferte până în 2019. Contractul a fost încheiat cu societatea ieşeană ECOMARY, pe 22 mai 2019, pentru o perioadă de 93 de luni, din care 84 de luni reprezintă perioada de garanţie a lucrărilor. Prefectul a subliniat că s-a păstrat termenul de 9 luni ca perioadă de execuţie a lucrărilor, 17 septembrie 2019 fiind termenul de finalizare a lucrărilor asumat de constructor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel