Cătălin Predoiu: Sper ca 2023 să aducă și mult așteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluției
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 dec 2022, 17:59
WhatsApp
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, se arată încrezător ca anul 2023 să aducă răspunsurile judiciare în Dosarele Revoluției.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a transmis un mesaj, la 33 de ani de la Revoluția din 1989, în care se arată încrezător ca în 2023 să primim răspunsurile judiciare cu privire la Dosarele Revoluției.

„Astăzi, marcăm 33 de ani de la redobândirea libertăţii şi a demnităţii naţionale, odată cu prăbuşirea regimului dictatorial comunist, ca urmare a exprimării în stradă a voinţei populare a românilor. Jertfa celor care au păşit cu curaj şi patriotism în faţa represiunii nu va fi niciodată uitată şi este legământul de sânge făcut de poporul român cu libertatea. Jertfa celor căzuţi pentru România liberă şi democratică în Decembrie 1989 este momentul primordial al redevenirii României democratice, al drepturilor şi libertăţilor tuturor şi fiecăruia dintre români. De aceea, păstrarea lor în memoria neamului nu este de ajuns. Singura cale prin care această datorie este împlinită şi cinstirea Eroilor desăvârşită este Adevărul“, a spus Cătălin Predoiu, conform Agerpres.

Ministrul precizează că obligație Justiției „nu este numai legală, ci şi morală în măsura supremă de a restabili întreg Adevărul şi a face deplină Dreptate Eroilor Revoluţiei, familiilor şi urmaşilor acestora“.

Ministrul se arată încrezător că 2023 o „să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare“ în Dosarele Revoluţiei.

„Doar restabilirea completă a Adevărului şi aplicarea legii tuturor responsabililor vor stinge datoria morală a Justiţiei faţă de victimele represiunii din zilele Revoluţiei şi nu numai. Fie ca 2023 să aducă această firească dezlegare, care, la rândul ei, va fi proba capacităţii Justiţiei de a servi legea şi Constituţia în orice cauză“, amai transmis Predoiu.

VEZI ȘI     -    SRI a declasificat dosarul intern al Revoluției din 1989

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?