Predoiu asigură administraţiile aeroporturilor din România de sprijinul MAI pentru a îndeplini toate standardele Schengen
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Inquam/ Octav Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a transmis luni, în cadrul unei videoconferinţe, disponibilitatea structurilor MAI de a susține administraţiile aeroporturilor, cu scopul de a îndeplini toate standardele Schengen.  

La videoconferinţă au luat parte administratorii aeroporturilor care operează pe teritoriul României, reprezentaţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, dar și președinți și reprezentanți ai Consiliilor Județene.

'Având în vedere faptul că administrarea aeroporturilor nu se află în coordonarea MAI şi în spiritul politicii de cooperare loială interinstituţională, discuţia s-a concentrat asupra pregătirilor pentru eliminarea controalelor la frontierele aeriene, la 31.03.2024, cu accent asupra separării fluxurilor de pasageri şi îndeplinirii celorlalte cerinţe prevăzute de HG nr. 791/2009 privind condiţiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaţionale sau deschise traficului aerian internaţional', transmite un comunicat al MAI.

Ministrul Cătălin Predoiu a enumerat măsurile luate de MAI cu scopul de a implementa fără sincope Decizia Consiliului din decembrie 2023, pe baza unui plan concret. Predoiu a susţinut că România este în grafic cu privire la toate activităţile.

Ministrul a evidențiat importanţa infrastructurii aeroporturilor pentru a preveni amestecarea fluxurilor Schengen cu cele non-Schengen. Totodată, Predoiu a solicitat ca, în contextul lucrărilor de dezvoltare pe care aeroporturile le au în desfășurare, să se asigure de faptul că soluţiile din teren corespund în totalitate standardelor Schengen.

'Ministrul Afacerilor Interne a adresat felicitări conducerii aeroporturilor care au reuşit să finalizeze lucrările de dezvoltare, unele chiar înaintea termenului propus, şi a încurajat administratorii celorlalte aeroporturi să se asigure că ridicarea controalelor la frontierele interne aeriene se va desfăşura fără probleme', conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel